Primul hibrid Ferrari va avea un motor V12

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.09.2009
Presedintele Ferrari a lasat sa se inteleaga astazi ca primul tren de rulare hibrid al italienilor va include un motor V12. Tot el a declarat ca va exista un sistem start-stop pe California.

Prima zi de salon, primele speculatii. Jurnalistii britanici de la Autocar au stat de vorba cu presedintele Ferrari, Amedeo Felisa, si au aflat noi detalii despre hibridul pe care italienii il pregatesc in viitorul nu foarte indepartat. Se pare ca trenul de rulare ecologic pe care inginerii din Maranello il studiaza include, pe langa un viitor motor electric, si o unitate V12.

Cu toate acestea, boss-ul Ferrari a subliniat faptul ca asistenta electrica pentru motoarele Ferrari nu va debuta in productia de serie decat atunci cand capacitatea bateriilor se va imbunatati. "Vom lucra in urmatorii trei patru ani la o tehnologie hibrida performanta si vom evalua mai bine bateriile", a declarat Felisa.

Ideea folosirii unui motor V12 pe viitoarele modele hibride a fost intarita si de afirmatia, potrivit careia Ferrari nu intentioneaza sa renunte la unitatile cu 12 clindri. "Daca am adoptat motoarele turbo cu opt cilindri nu inseamna ca vrem sa renuntam la propulsoarele V12", a concluzionat Felisa.

Pana cand vom vedea tehnologia hibrida sub caroseria modelelor Ferrari vom asista la o serie de imbunatatiri aduse actualelor modele pentru a obtine un consum si emisii reduse.

Primul pas in acest sens va fi facut in luna martie, cand Scuderia va prezenta publicului primul California echipat cu sistem start-stop.

"Ferrari California este modelul care promoveaza inovatiile noastre, pentru ca suntem de parere ca publicului caruia se adreseaza este mult mai preocupat de astfel de aspecte", a adaugat Amedeo Felisa. Dupa California, Ferrari va aduce o serie de imbunatatiri si proaspat lansatului 458 Italia.

via | Autocar

Comentarii (2)

  • sergiu
    ?
    cind au adoptat ferrari propulsoarele V8 cu turbo? 458 e motor turbo ?!?!?!?!?!?!?!?
    0 0
  • ecologic?
    Tren de rulare / motor ecologic la Ferrari? Hm.... nu ştiu de ce, mă face să mă gândesc la imaginea unei vaci dansând balet.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru