Primul hibrid Lamborghini debutează în 2019: SUV-ul Urus deschide balul

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 25.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul hibrid Lamborghini va fi lansat în 2019, iar SUV-ul Urus este modelul care deschide "balul". Cel mai probabil, italienii vor miza pe sistemul plug-in hybrid oferit de Porsche. Acesta produce 680 de cai putere și 850 Nm.

Majoritatea constructorilor auto au planuri clare în ceea ce privește dezvoltarea unor modele hibride sau electrice. Surprinzător, și Lamborghini face parte din acest grup.

În urmă cu câteva zile, Maurizio Reggiani, directorul tehnic Lamborghini, spunea că motoarele V10 și V12 vor rămâne în gama constructorului italian, însă acestea vor fi susținute, în viitor, de motoare electrice.

La finalul săptămânii trecute, Lamborghini a organizat la Roma, Italia, testul internațional cu Urus. Cu ocazia acestui eveniment, același Maurizio Reggiani a venit cu informații noi. Conform declarațiilor făcute de Reggiani, primul Lamborghini hibrid de serie o să fie Urus.

Versiunea hibridă a SUV-ului va debuta în 2019 și, cel mai probabil, va miza pe sistemul plug-in hybrid utilizat de Porsche. În prezent, nemții se bazează pe un V8 de 4.0 litri și pe un motor electric pentru un total de 680 de cai putere și 850 Nm.

Primul supercar hibrid produs de Lamborghini va fi lansat în 2020, anul în care Aventador o să primească un succesor.

Cei care își doresc un supercar Lamborghini 100% electric mai au de așteptat destul de mult.

"Nu cred că tehnologia pentru un Lamborghini complet electric o să fie gata mai devreme de 2026", a explicat Stefano Domenicali, CEO-ul Lamborghini.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru