Primul încărcător wireless pentru Tesla Model S este gata: o oră de încărcare oferă 32 de kilometri autonomie

de Bogdan Mirică
Marti, 23.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model S va fi printre primele modele electrice din lume care se va putea încărca wireless. Tehnologia este gata și va costa 2500 de euro.

Nu există dubiu că Tesla Model S este cel mai popular model electric al momentului. Tocmai de aceea toate experimentele din domeniu au în prim plan sedanul american. Evatran, o companie americană specializată în soluții de încărcare, a anunțat că a definitivat proiectul Plugless.

Acesta presupune o zonă de încărcare fără cabluri pentru Tesla Model S. Adică încărcare wireless. Plugless ar urma să ajungă pe piață în următoarele săptămâni, la o serie de clienți Tesla Model S care s-au înscris în program cu ceva timp în urmă.

Placa de inducție, care arată ca un disc uriaș de Frisbee, poate fi folosită atât la interior, cât și la exterior, ceea ce înseamnă că poate fi montată cu ușurință într-un garaj sau într-o parcare publică.

Esential 7.2 kW pe oră oferă sistemul de încărcare wireless al celor de la Evatran.
Evatran susține că Plugless poate oferi o încărcare prin inducție de 7.2 kW pe oră, ceea ce se traduce în echivalentul a 32 de kilometri parcurși cu Tesla Model S.
Un asemenea ritm de încărcare va oferi sedanului premium o autonomie maximă la părăsirea biroului, dacă mașina a stat la încărcat.

Prețul unei plăci de inducție creată special pentru Tesla Model S ajunge la 2500 de dolari, bani în care este inclus și montajul. Chiar dacă este omologat doar pentru Tesla Model S, Plugless va fi adaptat în viitor și pentru SUV-ul Model X, precum și pentru alte modele electrice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru