Primul ministru Cioloş negociază un parteneriat cu BMW: germanii vor un proiect de cercetare-dezvoltare pentru maşini electrice

de Daniel Popescu
Marti, 06.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german BMW este în discuţii cu autorităţile cu privire la lansarea în România a unui proiect de cercetare-dezvoltare pentru maşini electrice.

Autorităţile române au anunţat în ultimele luni că încearcă să atragă în ţara noastră un constructor auto de talie mondială care să se implice în diverse proiecte pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru maşini electrice, fără să ofere însă informaţii concrete în această privinţă.

Dacă iniţial se vorbea despre un posibil parteneriat cu constructorul american Tesla Motors, autorităţile au dezvăluit acum că, în realitate, este vorba despre BMW. În cadrul unei vizite efectuate în Germania, premierul Dacian Cioloş a avut o serie de discuţii cu oficialii constructorului premium pe marginea acestui subiect, iar mai mulţi reprezentaţi BMW vor efectua la rândul lor o vizită în România în următoarea perioadă.

Urmareste Automarket
"Am discutat despre perspectiva ca BMW să fie mai prezentă în România.
BMW lucrează mult în cercetare-dezvoltare şi în domeniul IT în dezvoltarea modelelor electrice. Am convenit ca în următoarele săptămâni să organizăm în România vizita unui grup de specialişti în IT de la sediul companiei BMW pentru a întâlni diferite companii româneşti în acest domeniu, să vedem oportunităţile în viitor”
, spune Cioloş.

Cu toate acestea, oficialul român a evitat să speculeze pe tema modului în care BMW ar putea investi în România în domeniul dezvoltării maşinilor electrice.

"Am discutat mai ales de modelele de autoturisme electrice şi, în contextul în care în România domeniul cercetării dezvoltării lucrurile evoluează bine, ar putea să existe anumite apropieri. Dar nu aş vrea să anticipez discuţiile”, a adăugat el.

Via Mediafax

Comentarii (4)

  • Nemții vor să construiască în România o fabrică de baterii care este foarte poluantă. Și vor să prezinte asta ca pe o favoare pentru care ar dori să le mulțumim și să le oferim și facilități fiscale.
    5 7
  • PRIM MINISTRUL
    2 0
  • silimarina
    @G O fabrica de asamblare a bateriilor este putin poluanta.Extractia de metale rare este poluanta.Din ce stiu Romania nu are rezerve importante de metale rare necesare bateriilor, deci cel mai probabil va fi doar o fabrica de asamblare.
    7 1
  • Andrei
    Fabrica trebuie facuta in Ploiesti pentru a se putea face tranzitul spre industria viitorului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru