Primul model hibrid Kia va fi un SUV de mici dimensiuni

de Bogdan Mirică
Joi, 13.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia lucrează la un model hibrid p care îl va lansa în viitorul apropiat. El nu va fi un rival pentru Toyota Prius, așa cum se așteptau toți, ci un SUV de mici dimensiuni,

În vreme ce constructori cu renume precum Toyota sau Honda au preferat să nu acorde o importanță deosebită designului primelor modele hibride, concentrându-se doar asupra tehnologiei, Kia și-a făcut alte planuri.

Constructorul coreean lucrează de multă vreme la un tren de propulsie hibrid, capabil să fie vândut în serie. Mai multe surse din Coreea susțin că cei de la Kia nu vor lansa tehnica lor de propulsie alternativă pe un model care să rivalizeze cu Prius.

Tot ceea ce înseamnă hibrid va fi dedicat mai întâi unui SUV de mici dimensiuni, capabil să concureze cu Nissan Juke în materie de dimensiuni și elemente de personalizare. Designul nu va fi un detaliu trecut cu vedrea, micul SUV urmând să fie inspirat de conceptul Niro, expus în anul 2013 în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Dacă informațiile se adeveresc, SUV-ul Kia va adopta un look futurist și va beneficia de un interior similar actualului Optima. Despre trenul de propulsie nu se cunosc foarte multe informații.

Șim însă că hibridul va fi unul simplu la început, completat de versiuni ce vor putea fi alimentate la priză, lansate ceva mai târziu.

Comentarii (2)

  • Daca asta e primul atunci Kia Optima Hybrid ce este? Sau va referiti la Kia Soul EV care va fi pe piata in 2015?
    5 0
  • optima hybrid se vinde in Europa, cred ca si la noi in Ro.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru