Primul muzeu Mazda din Europa s-a deschis în Germania: 45 de exponate fac deliciul publicului

de Cornel Șocariciu
Vineri, 19.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a deschis în Germania primul muzeu din Europa dedicat mărcii. 45 de modele așteapta ca publicul să le admire.

În ultima vreme am observat o creștere a popularității vehiculelor vechi. Fie că vorbim despre întâlniri de clasice, fie că ne gândim la o defilare sau paradă, vehiculele istorice prind din ce în ce mai bine la public. Iar această tendință este foarte bine asimilată în partea de vest a Europei.

Probabil acesta este și unul dintre motivele pentru care Mazda a deschis un muzeu în Germania, la Augsburg. Începând cu 13 mai, toți cei care trec prin zonă pot vizita Frey Mazda Classic Car Museum, proiectul gândit de distribuitorul local, cu sprijinul Mazda Germania.

Muzeul a fost amplasat într-un vechi depou de tramvai din 1897 și include o zonă dedicată evenimentelor, un restaurant și, bineînțeles, un magazin de suveniruri. Atracția centrală a muzeului este reprezentată de expoziția care cuprinde 45 de modele clasice Mazda, vândute oficial în Europa, dar și vehicule de pe alte piețe.

Toate cele 45 de mașini fac parte din colecția familiei Frey, iar exponatele vor fi schimbate în mod continuu cu alte noi bijuterii.

În primă fază, expoziția include modelele Mazda Cosmo Sport (1967), Mazda Luce RX87 (1969), Mazda Familia 1000, Mazda 616, Mazda AZ-1, Mazda RX-7 și nu numai.

“Unic şi impresionant, primul muzeu Mazda din afara Japoniei reprezintă un vis devenit realitate pentru familia Frey, care este încântată să împărtăşească publicului o colecţie unică de modele clasice Mazda din toată lumea. Toţi cei din sediul central al corporaţiei sunt foarte mândri că familia Frey este o parte a organizaţiei şi că au creat ceva extraordinar”, a declarat , Akira Marumoto vicepreşedintele Mazda Motor Corporation.

Comentarii (2)

  • Asteptam un reportaj de la fata locului cu mai multe imagini -::))))))
    3 1
  • Ce reportaj, ma urc in Mazda si direct la Augsburg merg :))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru