Primul Porsche break vine în 2017: Panamera va primi o versiune Shooting Brake dedicată familiilor

de Mircea Meşter
Joi, 15.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Și clienții Porsche au nevoie de portbagaj. Iar pentru a-i mulțumi și a aduna noi clienți pe o nișă încă neexploatată, marca germană se pregătește să le ofere ceea ce cer: un Panamera cu caroserie alungită.

După ce a experimentat cu succes versiuni de caroserie atipice pentru marca Porsche, cum ar fi SUV-ul full-size (Cayenne), SUV-ul compact (Macan) și berlina (Panamera), Porsche se pregătește să mai facă un pas spre familiile care își doresc o mașină ceva mai dinamică decât alternativele clasice existente deja pe piață. Este vorba de o versiune Shooting Brake a lui Panamera, care va beneficia de o caroserie alungită și, deci, mai mult spațiu dedicat bagajelor.

Noul "break" pregătit de Porsche va fi prezentat în luna martie a anului 2017 la Salonul Auto de la Geneva și urmează să intre pe piață în primăvara aceluiași an, încercând să atragă spre marca din Suttgart în special clienți din Europa, continent mult mai deschis la acest tip de mașini decât America de Nord sau Asia. Totuși, noul model va face parte din oferta Porsche și pe celelalte piețe.

Informația nu este încă oficială, dar a fost publicată de reputata publicație economică Bloombergm care citează surse din interiorul mărcii germane.

Conform acestora, noul Panamera Shooting Brake își va baza designul pe conceptul Sport Turismo (foto), pe care Porsche l-a prezentat acum patru ani la Salonul de la Paris, împrumutând însă partea frontală de la a doua generație Panamera, lansată pe piață în cursul acestui an.

Noua versiune Panamera face parte din strategia Porsche de a-și mări cercul de clienți în condițiile în care marca sport se află în creștere accentuată în vânzări la nivel mondial în ultimii trei ani. Panamera, model lansat în 2009, se află astăzi la a doua generație, 150.000 de clienți Porsche alegând modelul german în detrimentul concurenților său direcți.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru