Primul teaser al viitorului SUV electric Tesla Model X

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 30.01.2012
Tesla prezintă în 9 februarie primul său SUV electric, botezat Model X. Lansarea este anticipată de un teaser, care trădează silueta similară lui Model S.

În data de 9 februarie, în cartierul său general, Tesla va scrie istorie odată cu dezvăluirea noului Model X, primul SUV din istoria companiei, programat să debuteze sub formă de concept. Oficialii americani au trimis deja primele invitaţii şi aşa a apărut şi prima siluetă a modelului mult aşteptat. Nu sunt mari surprize momentan, liniile plafonului şi capotei apropiate de cele ale deja existentului Model S, cu care SUV-ul va împărţi de altfel şi propulsorul.

Este vorba despre o unitate electrică, ţinută în viaţă de un set de baterii litiu-ion, de dimensiuni diferite. Acestea vor fi capabile să ofere o autonomie generoasă în funcţie de versiunea pentru care optează clienţii. Preţul de pornire pentru SUV-ul american cu veleităţi electrice pleacă de la 50.000 de euro.

Potrivit informaţiilor oferite până în prezent de Tesla, noul Model X va fi mai mult decât un SUV, încercând să combine stilul unui coupe cu cel al unui monovolum cu gardă la sol ceva mai ridicată.

Multe voci susţin că ar putea fi ca o încrucişare între BMW X6 şi Mercedes R-Klasse.

via | cars

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru