Problema airbag-urilor cu defecţiuni atinge şi BMW: 220.000 de maşini rechemate în service

de Mircea Meșter
Marti, 07.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce Toyota, Nissan, Honda şi Mazda au anunţat un defect pe airbag-urile produse între 2002 şi 2004 pe unele dintre modele lor, BMW anunţă că are airbag-uri comandate de la acelaşi furnizor. Rezultat: recall pentru Seria 3.

Esential 220.000 de exemplare Seria 3 E46 produse între 2001 şi 2003 sunt afectate de rechemarea în service a celor de la BMW.
Problema pe care producătorul japonez de airbag-uri Takata a sesizat-o în cazul a 3.4 milioane de maşini produse de mărcile Toyota, Nissan, Honda şi Mazda se răsfrânge şi asupra altor mărci care au contractat subansamble produse de compania din Ţara Soarelui Răsare. Iar primul producător european care a anunţat un recall în acest caz este BMW, bavarezii fiind nevoiţi să aducă în service pentru verificări şi modificări la nivelul airbag-ului nu mai puţin de 220.000 de exemplare din gama Seria 3 E46 (foto) produse între decembrie 2001 şi martie 2003.

Conform celor de la BMW, circa 180.000 de maşini din totalul celor 220.000 vizate se află încă în circulaţie, iar proprietarii acestora vor fi chemaţi în service pentru ca piesa defectă - modulul de explozie - să fie schimbată gratuit.

Takata anunţase luna trecută că problemele legate de airbag se referă doar la cel frontal al pasagerului din dreapta şi că, în cazul unui accident, airbag-ul s-ar putea umfla incorect.

"Nu ne-a fost raportat niciun incident pe maşinile noastre, însă confirmăm că este vorba de aceeaşi problemă pe care au anunţat-o luna trecută producătorii japonezi", a declarat Julian Arguelles, unul dintre purtătorii de cuvânt ai celor de la BMW. 

via A-P.de

Comentarii (9)

  • antiqua
    da... azi ,pe toate domeniile razboaiele se duc in planuri, superioare ....orice fapta si intamplare are o cauza primordiala ea se afla de cele mai multe ori ,acolo in straturile psihicului ...deci, acolo trebuie intervenit pt. a obtine efectele dorite...celebra sintagma :,,arme silentioase pt.razboaie tacute''...parca...ex.povestea carnii de cal din romania...
    3 9
  • "Calitatea" japoneza la cote maxime.
    18 14
  • Airbag-urile cu pricina au fost produse de Takata (Europe) GmbH in Germania, nu in Japonia sau vreo tara din lumea a treia.
    Ca si fapt divers, singura problema care am avut-o cu masina personala (Nissan Qashqai) in 5 ani au fost amorizoarele spate Sachs (AG), pe care le-am schimbat dupa 30k km.
    Restul, e cancan.
    11 23
  • Si au am avut tot aceleasi probleme cu injectoarele ,numai ca la Audi nu la BMW. Dupa ce au cazut injectoarele m-am ales cu probleme la pompa de apa, apoi probleme cu freonul , deci is bune masinile astea nemtesti. Luare-al dracii.Chiar as vrea sa vad ziua cand fiabilitatea le da definitiv in cap si vor ajunge o povara. Sper din toata inima ca Asiaticii sa detroneze lumea fiindca merita, exact cum sa intamplat si cu Samsung vs Iphone vs Nokia
    19 25
  • @ Paul
    Nu conteaza unde sunt produse ci de catre cine, in cazul de fata o companie japoneza , Takata . Dupa rationamentul tau, nimeni nu ar trebui sa cumpere o Toyota Corolla ( produsa in Africa de Sud ), o Toyota Auris ( produsa in Turcia ), o Toyota Yaris ( produsa in Franta ) sau o Toyota Avensis produsa in Anglia .
    19 4
  • @Paul,

    In clipa in care ti-ai pus numele pe un produs, esti raspunzator dpdv legal pentru el. Nu stim ce e in spatele istoriei, cine a facut designul, cine l-a aprobat, asamblat, etc. Cert este ca japo platesc peste tot in lume si prea putine mai sunt facute de ei si la ei acasa in ziua de azi. Iar ca intotdeauna, cand nu mai au mana americana/europeana sa-i indrume, si raman de capul lor, incep sa faca prostii. Rezultatele se vad si se vor vedea tot mai mult.

    Daca ai avut masina in garantie nu cred c-ai avut probleme sa iti schimbe amortizoarele. Daca Sachs facea amortizoare care picau in 30k km nu mai erau demult pe piata.
    12 9
  • Sunt numai zvonuri, nimic mu e adevarat! La mine in sat au 3 Bmw si nici unul nu se strica, merg ca unse... Sunteti toti niste invidiosi, eu dupa ce o sa l inscriu pe bulgaria o sa merg si eu cu al meu si o sa le dau clasa la toti!
    8 7
  • Poate ca exagerezi putin in ce spui ca ai patit,dar nu inseamna ca daca tu ai patit ceva toate sunt la fel de rele.Sa generalizezi e unul din cele mai mizerabile lucruri!Dupa logica ta,daca la o Toyota sunt probleme inseamna ca toate masinile Toyota sunt de rahat?
    8 2
  • Adrian
    @Sandu
    Da...sunt masini fiabile si de calitate. Totusi sa nu facem sin seria 3 masina masinilor ca nu e.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru