Producătorii ar putea introduce airbag-uri externe pentru coliziuni laterale cu alte mașini: gravitatea accidentelor, redusă cu 40%

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii auto ar putea introduce în viitor airbag-uri externe care să se activeze în cazul unor coliziuni laterale cu alte mașini pentru a reduce gravitatea accidentelor cu până la 40%.

Producătorul de componente ZF a prezentat recent conceptul unui airbag extern care are potențialul de a îmbunătăți siguranța.

Airbag-ul extern este montat în praguri și, în cazul unui impact lateral cu un alt vehicul, se activează în sus în câteva milisecunde pentru a acoperi partea laterală a mașinii. Rolul acestui airbag este de a absorbi o mare parte din forțele generate de un astfel de impact, ceea ce are ca efect o reducere cu până la 40% a gravității rănilor suferite de șoferi și pasageri.

Noul tip de airbag este în stadiu de concept de mai mulți ani, însă oficialii ZF afirmă că producția acestuia în versiune de serie este mai aproape de realitate ca urmare a noilor tehnologii apărute, în special în privința senzorilor și camerelor video.

"Conceptul nostru pentru airbag-ul lateral extern este unul dintre exemplele prin care ZF vrea să ajungă la o lume fără accidente și emisii", afirmă Michael Buchsner, șeful departamentului de siguranță pasivă al ZF.

Airbag-urile externe nu reprezintă o noutate absolută în domeniu.

Volvo a introdus încă din 2012 un astfel de airbag pentru V40, însă acesta ieșea din capotă și avea rolul de a limita accidentările pietonilor loviți de mașină.

Via Auto Express

Comentarii (2)

  • In iRobot cu Will Smith parca era ceva de genul acesta (era o spuma dar tot airbag extern)
    0 0
  • mircea badea
    ar trebui in puncte cheie sasiul sa aiba chestii tip fagure care sa se distruga treptat in functie de impact/forta.

    sau si mai avansat sa fie electromagnetice aceste "incheieturi".
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru