Producătorii auto ameninţă cu preţuri mai mari pe motoarele diesel: "Susţinem un test realist de consum, dar implementat corect"

de Mircea Meșter
Marti, 13.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prima reacţie oficială a constructorilor auto în cazul Volkswagen anunţă sprijin pentru un nou mod de testare a emisiilor, dar cu o condiţie: "să fie realist". Altfel, "preţul modelelor diesel va creşte"

Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Constructorii auto anunţă oficial că sunt deschişi unei noi modalităţi de testare a consumului şi a emisiilor, dar că introducerea acestui noi sistem ar trebui realizată "în mod realist" şi "ţinându-se cont de realităţile economice şi tehnice ale pieţelor actuale".

Informaţia vine printr-un comunicat oficial publicat de Asociaţia Producătorilor Auto din Europa (ACEA), cel mai important astfel de for existent pe Bătrânul Continent. Conform acestuia, constructorii de maşini susţin un test RDE (Real Driving Emissions) "robust, dar realist", susţinând că data de 1 septembrie 2017, comunicată anterior pentru introducerea acestui nou test, trebuie menţinută.

Declaraţiile ACEA vin în urma presiunilor din ce în ce mai mari venite dinspre organizaţiile de mediu şi dinspre Uniunea Europeană pentru ca actualul mod de testare al emisiilor, care s-a dovedit deficitar în timp şi care a permis derapaje precum cel al Grupului Volkswagen în cazul Dieselgate, să fie înlocuit cu unul în care maşinile sunt testate conform rulajului real, şi nu în laborator.

"Este important să începem într-un mod care le va da posibilitatea producătorilor să plănuiască şi să implementeze schimbările necesare fără a pune în pericol rolul motoarelor diesel ca reper-cheie în atingerea ţintelor viitoare de emisii", se arată în comunicatul oficial ACEA. 

Conform asociaţiei care reprezintă producătorii auto, lipsa unui calendar realist pentru implementarea modificărilor necesare ar duce la creşterea preţului motoarelor diesel, ceea ce va genera în cascadă cerere mai mică pentru acest tip de motoare şi un grad mai mare de şomaj în rândul oamenilor din zona auto.

"Acest lucru ar putea avea repercusiuni asupra cererii clienţilor şi asupra angajaţilor din industria auto", susţine ACEA.

Comentarii (4)

  • Si la benzinare nu se va face astfel de test ?
    15 3
  • Scrooge
    producatoii auto sa-si bage amenintarile lor undeva....daca pretul va fi peste asteptarile pietei, piata poate reactiona foarte usor prin amanarea deciziilor de acizitie de masini noi si folosirea/refolosirea masinilor existente. Un automobil cumparat in ziua de azi, daca i se face intretinerea corespunzatoare, poate tine lejer pana la 10 ani de functionare.
    28 0
  • Norbert
    "pe motoarele diesel" Frumos formulat! Vadim se rasuceste in mormant la asa formulare!
    4 2
  • Drept urmare, nimeni nu mai cumpara diesel = mare paguba. Astia in loc sa-si convinga clientii sa cumpere diesel, decid sa-i ameninte. Foarte tare. Din ce in ce mai putina lume e atrasa de ideea unui diesel si vazand ca unele tari planuiesc chiar sa le interzica prin marile orase, e lesne de inteles ca, clientii isi fac griji. Dar, cu toate astea, sunt sigur ca astia au doctorate in finante si management, deci am incredere ca se pricep mai bine decat mine si stiu ce fac.
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru