Producătorii auto estimează o scădere ușoară a vânzărilor din Europa în 2018, după 4 ani de creștere: motivele invocate sunt normele mai stricte privind emisiile și incertitudinea legată de Brexit

de Petre Barac
Joi, 01.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de autoturisme noi în Europa vor înregistra o scădere ușoară, de 1% în 2018, după patru ani de creștere, potrivit unei estimări a Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA).

Peste 15 milioane de mașini au fost vândute anul trecut în Europa, cu 3.4% mai mult decât în 2016, marcând patru ani consecutivi de creștere și cea mai bună performanță din 2007 încoace.

Situația nu se anunță la fel de bună și în 2018, iar producătorii auto estimează o scădere ușoară de 1% a vânzărilor din Europa.

Președintele ACEA, Carlos Tavares, susține că această scădere va fi cauzată de normele europene mai stricte privind emisiile de CO2, precum și de lipsa de predictibilitate din piață ca urmare a posibilității ca Marea Britanie să iasă din UE.

“Ne este greu să programăm investiții în această industrie când nu știm ce ne așteaptă după colț”, a declarat Carlos Tavares.

Producătorii auto vor ca negocierile privind ieșirea Marii Britanii din UE să permită o perioadă mai mare de tranziție către “noile realități”, iar aceștia să aibă timp să își așeze business-urile în conformitate cu viitoarea structură a Uniunii Europene.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru