Producătorul de airbaguri Takata își toarnă cenușă în cap: recunoaște că a furnizat airbaguri defecte și acceptă să plătească un miliard de dolari

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Takata va pleda vinovat într-un proces intentat de justiția americană. Pentru a ajunge la o înțelegere, Takata va plăti un miliard de dolari.

Scandalul airbagurilor Takata a dus la cel mai mare recall din industria auto, cu 70 de milioane de mașini afectate numai în Statele Unite. Numărul mașinilor rechemate în service pentru instalare unor airbaguri defecte a depășit cote alarmante. În acest context, sancțiunile pe care le riscă japonezii de la Takata sunt uriașe.

Departamentul de Justiție din Statele Unite, țara unde s-au înregistrat cele mai multe airbaguri defecte, va analiza modul în care au gestionat japonezii criza și cele 16 decese înregistrate la nivel mondial. Potrivit unor informații furnizate de jurnaliștii americani, Takata ar urma să pledeze vinovat și să acceste plata a un miliard de dolari.

Esential 850 de milioane de dolari vor ajunge la constructorii care au avut de suferit de pe urma defecțiunilor Takata.
125 de milioane de dolari vor ajunge la victimele celor decedați în accidente de circulație din cauza airbagurilor Takata.
25 de milioane reprezintă amenda, 125 de milioane merg la victimele celor decedați din cauza acestei defecțiuni, iar 850 ar urma să se împartă între producătorii care au avut de suferit de pe urma rechemărilor în service.
Nu mai puțin de 19 producători sunt afectați, printre care GM, Toyota, Volkswagen sau Fiat-Chrysler.

Investigația americanilor ar presupune și monitorizarea companiei de către un organism independent, ceea ce ar putea restabili o parte din încrederea investitorilor și ar ajuta furnizorul să se redreseze.

Nu este pentru prima dată când Takata își recunoaște vinovația și plătește pentru greșelile sale. În 2015 japonezii au recunoscut că știau de defecțiunile airbagurilor, dar nu au efectuat un recall în timp util.

Comentarii (2)

  • Logic!
    4 2
  • Pentru vw banii vin la fix
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru