Producția lui BMW M550i ar putea fi suspendată în luna mai: germanii trebuie să modifice motorul pentru a trece noile teste de emisii

de Daniel Popescu
Joi, 01.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va suspenda temporar producția versiunii M550i a lui Seria 5 pentru a introduce unele modificări la motorul biturbo de 4.4 litri cu scopul de a trece de noile teste de emisii WLTP, potrivit presei internaționale.

Uniunea Europeană a introdus în luna septembrie a anului trecut noul test de emisii WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure), care introduce condiții mai realiste pentru măsurarea emisiilor de dioxid de carbon.

Noul test va deveni obligatoriu din 1 septembrie 2018 inclusiv pentru unitățile nou înmatriculate ale modelelor deja existente pe piață, motiv pentru care constructorii trebuie să adopte o serie de modificări tehnice pentru a respecta noile cerințe, întrucât testele sunt mai dure decât vechiul sistem NEDC.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația BMWBlog, printre modelele afectate de schimbare se număra inclusiv versiunea de top a lui BMW Seria 5. Astfel, sursa citată menționează că producătorul german va suspenda temporar producția lui BMW M550i începând din luna mai, întrucât motorul biturbo de 4.4 litri și 462 de cai putere trebuie echipat cu un filtru de particule Otto care nu a fost încă dezvoltat.

Nu este clar cât de mult va fi întreruptă producția, însă cel mai probabil M550i va reveni în ofertele dealerilor cel mai devreme spre finalul acestui an, mai ales că modificările pot fi unele complexe și pot afecta inclusiv modul în care sunt grupate componentele.

Interesant este că BMW M5, modelul care utilizează același motor ca și M550i, respecta normele de poluare WLTP fără niciun fel de modificări, astfel că producția acestuia din urmă nu va fi afectată în niciun fel.

Via BMWBlog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru