Producția lui Ford GT, extinsă pe o perioadă de doi ani: americanii vor asambla încă 350 de exemplare

de Cornel Șocariciu
Vineri, 19.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că producția supercarului GT va fi extinsă pe o perioadă de doi ani, timp în care vor fi asamblate încă 350 de exemplare. Livrările în Europa au început în februarie 2018.

Ford a prezentat noul supercar GT în urmă cu doi ani în cadrul Salonului Auto de la Detroit. În momentul lansării, oficialii constructorului american au declarat că în uzina din Markham, Canada, vor fi asamblate doar 1.000 de exemplare. 250 de unități pe an au fost programate, astfel încât, producția să se încheie în 2020.

Dar astăzi, oficialii Ford vin cu o veste excelentă pentru fanii supercarului GT. Reprezentanții constructorului american au decis să extindă producția pe o perioadă de doi ani și să asambleze încă 350 de unități. Lista de comenzi ar urma să fie redeschisă în 8 noiembrie.

Primele exemplare Ford GT au ajuns în Europa în luna februarie a anului curent, iar până în prezent, reprezentanții constructorului american spun că au livrat 80 de unități.

Supercarul Ford GT este cel mai rapid model de serie din istoria companiei americane. Motorul V6 de 3.5 litri dezvoltă 647 CP la 6.250 rpm, iar cuplul motor de 745 NM este disponibil de la 5.900 rpm.

Viteza maximă cu care Ford GT poate rula este de 347 km/h.

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Întotdeauna m-a captivat (toate generaţiile) acest nu doar model sport, ci adevărat simbol al americanismului. Literalmente superb…n-am cuvinte să descriu ce simt.

    “Noul GM”…mai aveţi de învăţat în materie de arhitectură, taică! Chiar de la rivali locali…
    10 2
  • Corocsenie Adrian
    O masina sport care ma impresioneaza mai mult ca un Ferrari sau Lamborghini. Sincer o spun. Daca ar fi sa aleg intre un Aventador si GT-ul asta, as alege GT fata ezitare.
    12 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru