Profitul Mercedes s-a triplat

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 25.10.2007
Anul 2007 este unul incredibil pentru grupul Daimler, care a inregistrat o crestere a profitului de 3 miliarde de euro.

Profitul grupului Daimler inainte de plata dobanzilor si impozitelor (EBIT) a crescut cu 65% in primele noua luni ale anului, la 7,317 miliarde de euro, de la 4,442 miliarde de euro, in aceeasi perioada a anului trecut, anunta producatorul citat de Mediafax.

In trimestrul al treilea, Daimler a realizat o crestere de 4% a profitului EBIT, ajungand la 1,891 miliarde de euro, de la 1,823 miliarde de euro, in urma cu un an. Pe ansamblul anului, grupul anticipeaza un profit de cel putin 8,5 miliarde de euro.

Profitul diviziei Mercedes-Benz a urcat in primele noua luni cu 313%, la 3,327 miliarde de euro, de la 805 milioane de euro, in perioada similara a anului trecut. in trimestrul al treilea, Mercedes a inregistrat o crestere de 57% a profitabilitatii, ajungand la 1,331 miliarde de euro, de la 850 milioane de euro, in urma cu un an.

Comentarii (3)

  • intrebare
    Oare aici nu se contabilizeaza si banii luati de la Cerberus pe Chrysler?
    0 0
  • raspuns
    Cred ca nu. Oricum acolo e vorba de mai multe mld ..Daca acelea ar fi luate in calcul, ar iesi ca Merc ar fi avut pierdere pe operational si exploatare.
    0 0
  • AndreiRN
    Subiectiv
    Cand MBZ a cumparat Chrysler a avut deficit an de an si nu a platit taxe pt ca nu facea profit. In aceasta perioada si-au bagat capitalul in echipament de productie si cu ajutorul designerului principal de la Chrysler care sa mutat in germania au intors imaginea firmei spre succes. Acum ca au vandut pe partener le-a aparut o suma mare in mana si au o productie moderna si vor trebui sa plateasca taxe din plin. Se vor orienta sa achizitioneze pe altcineva sau sa investeasca/piteasca acest capital pe undeva.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru