Programul Rabla cade daca UE interzice taxa

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 04.12.2007
Attila Korodi, ministrul Mediului, a declarat ca programul "Rabla" nu-si mai are rostul fara taxa auto.

Esential

16.500 de masini vechi au fost schimbate anul acesta prin programul \"Rabla\".

Autoritatile vor renunta, in 2008, la derularea programului "Rabla", de innoire a parcului auto, in cazul in care Comisia Europeana (CE) va decide sa elimine taxa de prima inmatriculare, a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi, anunta Mediafax.

Programul depinde de decizia Comisiei in privinta taxei de prima inmatriculare, a spus Korodi. "Rabla nu-si mai are rostul, daca va fi scoasa taxa auto", a spus Korodi.

Oficialul guvernamental a participat marti la Calarasi la un eveniment organizat de Porsche Romania, in cadrul unei campanii derulate de importatorul auto in colaborare cu Ministerul Mediului pentru plantarea de copaci.

Taguri: Rabla

Comentarii (11)

  • sfera96
    foarte bine
    taxa de prima inmatriculare fiind mult prea mare , chiar si cu cei 3000lei primiti de la stat in schimbul vechii masini romanul de rand ar fi trebuit sa scoata foarte mult din buzunar pe a achizitiona o masina noua ,
    0 0
  • Arthur
    MDA?!
    PERFECT! PERFECT! PERFECT! Daca am bani de masina noua nu ma mai intereseaza "spaga" lor, spaga gunoaielor ... daca nu am bani de masina noua sa ma lase in c2c@t sa-mi cumpar ce vreau ca d-aia au murit "fraierii" la revolutie - sa-si faca Starpiceanu milioane de euro ...
    0 0
  • taxa
    foarte bine de asta nu mai putem ca nu se mai da cei 3000 pentru o masina veche
    asta e cu atata mai bine. eu cred ca daca cei 3000ron sunt pusi in plus la o masina second hand si cu inca 5000 zic cati iei maisna foarte buna mult peste renaulturile noi si loganurile noastre
    1 0
  • negoita gabriel
    PTR. TAXA, ARTHUR si Sfera 96
    pana acum nu am jignit pe nimeni dar se pare ca trebuie sa o fac......sunteti niste handicapati, niste scursuri soiase, niste jeguri ...care va veti duce la imparatul NEAMT sa-i cumparati masinile Second-hand (unele bune altele mai putin)....asta sunteti niste rahati de romani ca de obicei...duceti-va si va culcati mai bine ...si aduceti-va toate jegurile de masini....CU ASTA ATI PUS CAPAC....NU MAI COMENTEZ PE ADRESA ASTA....
    0 0
  • bsmntch
    PTR.Negoita
    ce ai cumva vreun Q7? ori esti copilul lui tariceanu.
    0 0
  • negoita gabriel
    Ptr. BSMNTCH........
    Nu am Q7 ca nu imi permit.....(sa-i platesc CASCO) poate iti permiti tu.....am un Ford Galaxy :-))) la care imi permit sa-i platesc toate taxele.....:-))

    Ideea era ca programul Rabla era cam singura optiune de a scapa de cat mai multe masini vechi...nu prea ii vad pe romani de buna voie sa-si duca rablele de 20-30 de ani la Rematuri si sa le dea aia 2-3 milioane echivalentul ei (pentru fier vechi)....asa ca troacele de dacii vor ajunge in mediul rural...iar cei din urban isi vor aduce SH din Germania...16 000 de masini radiate era ceva...nu foarte mult dar era ceva...pe langa cele cateva sute faramate iremediabil in accidente...si cele cateva mii dezmembrate...dar pana la 1 700 000 de masini mai vechi de 12 ani e cale lunga.....asa 16 000 anul asta...si la anu si la anu.... asa stati si inspirati-le gazele de esapament ca vor fi suficienti romani care le vor folosi in continuare...repet nu le vor da pe 2-3 milioane la fier vechi...(DOAR DACA SE BAGA TAXE DE POLUARE CA IN GERMANIA ......DAR MA INDOIESC...)
    Hai ca deja ma enervez...si nu are sens...sunteti patetici cu taxa voastra de prima inmatriculare pe care o vreti scoasa....o sa vedeti ca romanii sunt saraci si o sa-si aduca si masini din 90 nu numai de dupa 2000....atunci sa va vad pe unde o sa mai parcati ....

    Nu o sa mai scriu pe site-ul asta. Sunteti mult prea enervanti sustinatorii de SH....daca SUNTETI TARI IN BRAND LUATI-VA MASINI STRAINE DAR NOI.

    HASTA LA VISTA BABY.
    0 0
  • nmn
    nu mai merge sa postez
    0 0
  • pentru ala care se crede destept
    este cite un gigi pe baza caruia politicienii din tara asta inca nu au emigrat ...si ca el inca vreo citeva miloane.Cica programul rabla e eficient.Pai dac nu am bani de masina noua ce fac cu panarama aia de 1000 euro? aiai e doar o gaselnita comerciala a producatorilor si distribuitorilor de masini sa ii prosteasca pe romani.pe de alta parte o masina second mai noua de 12 ani nu polueaza mai mult in nici un caz decit dacia sau Oltcit ca s anu mai zic de alea cu euro2 sau cit o fi el de slab.Deci e par la ceas programul rabla e numai un impuls dat vinzatorilor.Tariceanu si-a tras 2 milioane dividende din taxa auto (dividende la firma aia la care 80 la suta) si acu vine UE si pune amenda pe care o plateste statul nu Tariceanu si uite asa se vinde tara cu talent si prostia electorala si nu numai a unor creduli care mai si scriu pe aici.
    0 0
  • teompa
    Incurajarea guvernului...
    Vad ca guvernul ne incurajeaza sa luam masini noi, din tara, logane in special... de ce nu ne incjurajeaza si sa ramanem in tara, sa muncim pe bani adevarati!? Aproape orice masina straina din '97 este mai buna decat un logan din 2007! Mai nimic nu e bun, ce e made in ro
    0 0
  • COSTEL
    RABLA
    cristosu masii LU TARICEANU,.....SA DEA DRUMUL LA PROG. "TROACA"
    0 0
  • ptr asta a lu negoita
    este foarte adevarat, o masina pana in 2000 nu cred ca polueaza mai mult ca un logan 1.5 diesel din 2008 nou nout, asa ca, copii nostri nu o sa se nasca cu malformatii din cauza asta, desteptu pamantului, inafara de faptul ca sunt de zece ori mai bune, sunt curios sa vad in timp un logan de 12 ani cum o sa arate, daca va rezista pana atunci, gandesti cu curul, asta a lu negoita, mai baga mamaliga in tine, si in timpu asta lasa pe alti sa faca un cometariu, in ceea ce ma priveste pe mine esti un BOU !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru