Programul Rabla creste vanzarile masinilor noi in Germania: +19%

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 05.05.2009
Vanzarile de automobile noi au crescut cu 19% in Germania in decursul ultimei luni ca urmare a programului de casare.

Esential

19% este procentul de crestere a vanzarilor auto in Germania in aprilie.

Programul de innoire al parcului auto din Germania este in continuare pe val. Ca dovada a acestui lucru, circa 380.000 automobile noi au fost inmatriculate in Germania in decursul lunii trecute. Cu toate acestea, cresterea realizata in aprilie a fost sub varful de 40 de procente obtinut in luna martie.

Consumatorii germani au profitat de avantajul primei de casare ce a urcat pana la 2.500 euro si si-au achizitionat un automobil nou. In primele patru luni ale anului 2009, inmatricularile de autovehicule noi au crescut cu 18 procent in Germania, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, germanii au inmatriculat nu mai putin de 1.2 milioane de vehicule noi.

Cu toate acestea, exporturile au scazut cu 48 de procente, iar productia de automobile a scazut si ea cu 34 de procente – fata de aceeasi perioada a anului trecut. Avand in vedere succesul acestui program in Germania, englezii doresc sa implementeze un program similar in curand.

Guvernul Britanic intentioneaza sa ofere 1.000 lire sterline clientior pentru a renunta la vechiul lor automobil in favoarea unui nou automobil, urmand sa primeasca inca 1.000 de lire din partea industriei auto pentru aceasta alegere.

Opt din zece importatori de automobile din Marea Britanie au fost de acord cu acest program.

Via | Forbes

Comentarii (1)

  • florin
    ar fi mai interesant de aflat care e distributia pe marci
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru