Proiect de lege adoptat de Senat: radarele să fie interzise pe mașinile neinscripționate conduse de polițiști fără uniformă

de Paul Cosma
Miercuri, 20.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Folosirea radarelor din mașinile care nu au înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției de către polițiști care nu poartă uniforme ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect de lege care a fost adoptat într-o comisie din Parlament. Proiectul mai prevede că radarele de tip pistol trebuie utilizate la cel mult 10 metri de mașinile Poliției cu înscrisurile și însemnele aferente.

Proiectul prin care radarele vor fi interzise pe mașinile care nu au înscrisurile și însemnele Poliției a trecut de Senat și urmează să fie votat în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională. Acest proiect fusese inițiat în luna februarie de un grup de 16 deputați și senatori.

În expunerea de motive se arată că, atât prin cadrul normativ, cât și prin atitudinea și comportamentul lucrătorilor poliției rutiere, nu se acordă niciun fel de atenție prevenției apariției evenimentelor rutiere nedorite.

În plus, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei ar urma să fie folosite la o distanţă maximă de 10 metri de mașinile de Poliție.

Parlamentarii susțin că această propunere legislativă are rolul de a preveni accidentele şi de a determina un comportament responsabil al şoferului.

Via Profit.ro

Comentarii (9)

  • foarte buna propunerea (sau nu?)

    cum mai ramane totusi cu masinile rupte in doua trecute de ITP, de criminalii lasati in libertate, de smecherii din trafic trecuti pe mode "invisible".....adica din pix totu e bine si frumos dar aceleasi oficialitati nu par sa isi asume nici o raspundere cand este vorba de aplicarea legii

    gunoaie, gunoaie, gunoaie
    9 8
  • someone
    cum ar fi un proiect de lege ca intre 0600am si 0700pm in fiecare intersectie principala din fiecare oras sa fie un agent de la rutiera? si acel agent nu doar sa bifeze condica de prezenta?
    cum ar fi ca masinile neinscriptionate sa fie folosite doar in trafic, cum fac americanii?
    cum ar fi un proiect de lege ca agentii sa poata da amenzi doar pe drumurile cu calitate europeana? asa-i ca ar fi bine pentru tara, pentru soferi, pentru toti?
    cum ar fi o lege dura, verificabila online de toti, prin care cei care nu isi platesc amenda in 7 zile de la eveniment sa fie executati, sau condamnati si permisul suspendat? sa nu aud contra-argumente cu lipsa banilor ca fiind cauza de intarziere a platii, caci azi, in romania , daca ai masina in regula si circuli cu ea te poti considera bogat, avand in vedere miile de taxe si impozite aberante pe care le platim.
    si exemplele pot continua
    5 5
  • O sa fie amuzant la contestarea procesului verbal pentru nepastrarea distantei politistului fata de masina. ABia astept :)).
    7 5
  • radar fix
    O solutie foarte buna ar fi introducerea radarelor fixe, cat mai dese mai ales in zonele de risc (in zone rezidentiale, in apropierea scolilor, pe sectoare de drum periculoase etc.).
    Sistemul este implementat in Germania si functioneaza excelent.
    13 1
  • ce ai mai? rRomaniales este Germania?

    nici la mondiale nu au mai intrat rromanies
    2 7
  • @radar fix, locuiesc in Germania si pe langa radarele fixe sunt o gramada de radare mobile, care mai de care mai ingenios ascunse. De aceea functioneaza lucrurile bine. Daca sunt doar radere fixe, treci de radar si ii dai gaz. Limitele de viteza ar trebui sa fie valabile peste tot, nu doar in dreptul radarelor.
    14 1
  • @lcs

    - in primul rand ca noi nu suntem Germania, da?
    - cand s-au pus radare fixe pe la noi, au facut aploplexie toti smecherii de s-au dezinstalat cu toatele, da?
    - acuma politistii sta cu totii la panda sa ne prinda ca pe hotii de cai pe noi totii, nevinovatii, care nu ne permitem masini noi n-avem strazi si trebuie sa ne grabim, da?

    deci, te rog, da?

    concluzie...pentru radare fixe si alea mobile iti trebuie sosele bune (respectiv autostrazi), salarii bune si masini adevarate.

    punct, da?
    4 11
  • Radarele fixe sunt pentru țări cu populația civilizată și responsabilă. În plus aceste țări în marea lor majoritate au alternative de deplasare rapidă, unele contra cost, care la noi nu există.
    Din păcate la noi majoritatea participanților la trafic sunt așa cum...sunt, majoritatea au mașini depășite tehnic și tehnologic ( vezi structura oficiala a parcului auto la ora actuală- raportat la vechime, tip combustibil, etc ) și cum spunea cineva de mai sus cu mare dreptate din păcate....da ăștia suntem ( cei ce nu ne încadrăm aici suntem prea puțini ) ... și punct, da.
    8 1
  • Meteorologogu
    Nu-i ubesc pe politisti dar recunosc ca avem nevoie de ei.

    Eu propun sa se dea o lege prin care sa nu-ti poti lua amenda decit daca te anunta personal Politia cu 3 zile inainte unde, cind si pt ce te va controla. Pe bune ?!?!
    Radarele ascunse au rostul lor, mai ales daca intelege si Politia Romana sa faca munca de preventie ... nu doar "capcane"
    Si apropo de Germania - acolo regulile sunt facute cu rost - poti sa-ti pierzi permisul lejer daca intr-o zona cu scoala depasesti viteza cu 30kmph sau primesti doar o atentionare daca depasesti cu 30kmph viteza pe autostrada. Dar in acelasi timp ramii fara permis daca mergi ca un idiot lipit de masina din fata, cum fac smecherii de la noi, eventual si pe ceata (patit, am oprit sa mearga bizonul linistit ca altfel nu a vrut sa mearga mai repede)
    Si mai este un mic aspect in Germania, o tara civilizata, la vest de Jimbolia - legea se aplica pentru TOTI !!!
    Si pentru ca sunt domni si inteleg ca masina e o chestie de utilitate, in caz de suspendare poti alege cind sa predai permisul in urmatorul an ...

    Dar de ce vorbim noi de Germania ?!?! mai e mult pina departe ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru