Proiect de lege: fumatul în maşina personală, interzis în prezenţa minorilor şi a femeilor însărcinate

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 19.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fumatul ar putea fi interzis în maşina personală în prezenţa persoanelor minore şi a femeilor însărcinate, potrivit unui amendament la proiectul de lege privind piaţa tutunului.

În curând, este posibil ca atunci când urci la volan să nu mai ai dreptul să fumezi, chiar dacă te afli în maşina personală.

Un amendament propus la proiectul de lege care stabileşte modul în care funcţionează piaţa tutunului arată că fumatul în maşina personală nu va mai fi permis în prezenţa minorilor sau a femeilor însărcinate.

"Se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, precum şi în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate", precizează amendamentul care a primit deja avizul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor.

Urmareste Automarket
Iniţiatorul amendamentului susţine că a propus această regulă din cauza faptului că minorii nu au puterea de a se apăra de fumul de ţigară în astfel de situaţii, deşi sunt expuşi la substanţe toxice într-un spaţiu închis şi, eventual, cu o ventilaţie precară.

"Având în vedere expunerea crescută la substanţele toxice din fumul de tutun în condiţiile restrictive din punct de vedere al ventilaţiei specifice autovehiculelor şi imposibilitatea minorului şi a fătului de a se apăra în faţa acestei agresiuni, este datoria morală şi legală a adulţilor de a-i proteja".

Proiectul de lege pentru piaţa tutunului urmează să fie votat de Camera Deputaţilor după realizarea unui raport final.

Via Profit

Comentarii (1)

  • Cacat !!!!!!!!!!!!!! la fel cum nu se vorbeste la telefon , .......................legea si Romania , doua chestii paralele ...................
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru