Proiect de lege: mașinile Băncii Naționale care efectuează transporturi de valori vor avea girofar albastru și prioritate pe drumurile publice

de Paul Cosma
Joi, 27.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile din dotarea Băncii Naționale a României care efectuează sau însoțesc transporturile de valori ar putea să fie dotate cu girofar albastru și, astfel, șoferii vor trebui să le acorde prioritate de trecere, potrivit unui proiect de lege.

Actuala coaliție de guvernare se gândește să mărească numărul numărul vehiculelor “aflate în misiune” ce au prioritate când circulă pe drumurile publice.

O inițiativă legislativă propune “îmbunătățirea condițiilor de asigurare a securității transporturilor de valori ale BNR.” Autorii susțin nevoia ca mașinile BNR care efectuează sau însoțesc aceste transporturi să aibă girofar albastru și să primească prioritate de trecere din partea șoferilor.

Prin modificările propuse se dorește recunoașterea coloanei de transport special și interzicerea interpunerii altor autovehicule între cele care alcătuiesc coloana, posibilitatea efectuării în siguranță a unor manevre specifice pentru evitarea producerii unor situații desoebite în timpul deplasării, precum și descurajarea unor atitudini agresive din partea unor persoane care tulbură ordinea publică”, se arată în propunere.

Legislația actuală prevede că lumina albastră obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere, iar dreptul la girofar cu lumină albastră îl au autovehiculele precum cele deținute de Poliție, Jandarmerie, Poliția de Frontieră, ANAF sau serviciul de ambulanță.

Via Profit.ro

Comentarii (1)

  • Unde se grabesc asa? Nu tot acolo ajung?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru