Proiect de lege pentru eliminarea parcagiilor: muncă în folosul comunității și închisoare de până la doi ani

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 11.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Persoanele care pretind ilegal sume de bani pentru parcarea mașinilor vor fi pedepsite cu muncă în folosul comunității sau cu închisoare de până la doi ani, potrivit unui proiect de lege.

Numărul scăzut de locuri de parcare și legislația deficitară au generat în ultimii ani apariția "parcagiilor", termen utilizat pentru persoanele care pretind sume de bani pentru parcarea mașinilor în anumite zone, în special din centrul Bucureștiului.

În unele cazuri, refuzul șoferilor de a plăti nejustificat taxe de parcare s-a soldat cu diverse daune pentru mașini, iar legislația actuală prevede doar amenzi pentru "parcagii".

Avocatul Cristian Băcanu lucrează însă la un proiect de lege prin care "parcagii" vor fi eliminați din București, iar acesta consideră că amezile sunt ineficiente, motiv pentru care propune sancțiuni mai dure. Astfel, "parcagii" vor fi pedepsiți cu închisoare de la 6 luni la un an în cazul în care își desfășoară activitatea în spații private și de la 9 luni la doi ani în cazul în care se află pe spații publice. La prima abatere, "parcagiul" va avea posibilitatea să aleagă să muncească 50 de ore în folosul comunității.

Potrivit proiectului, aceste pedepse vor fi suferite de cei care solicită bani în schimbul parcării mașinii, pentru a păzi mașina parcată sau pentru a dirija un șofer să parcheze într-un anumit loc. Pentru moment nu este clar când va fi depus proiectul și când va fi supus la vot în Parlament.

Via Profit

Comentarii (7)

  • La fel ar trebui pedepsiti si cei de la Urbanism care dau autorizatii pt blocuri fara parcari subterane.
    Daca ar fi parcari, "Parcagii" n-ar exista.
    7 1
  • Poza de sus e de la o intalnire a masinilor "clean", ca vad ca toate-s fara emblema? :-P
    1 1
  • Ba ar exista parcangii si daca ar fi parcari. "Ca ti-o pazesc eu, boss! Nu vezi ce pericole ie in zilele noastre?"
    Eu sunt curios cum ii vor prinde. Vor merge politistii imbracati in uniforme si cu masina din dotare la "vanat de parcangii"? :D
    5 1
  • Mi se pare nepotrivit termenul "parcagiu". Santajist, talhar, spre exemplu, mi se pare mai aproape de adevar. In rest ... legi dure ... pe care nu le aplica nimeni ...
    11 0
  • Pai, munca in "folosul" comunitatii oricum faceau si pana acum. :)
    9 1
  • auto-x
    De ce nu se monteaza automate pentru plata parcarii.
    S-ar rezolva problema foarte simplu.
    Nimeni n-ar fi nebun sa plateasca si parcarea de doua ori (la automat cu tichet si la negru la smecherasii astia)
    8 1
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Urâtă-i frate șandramaua asta a poporului... Dacă ne-or ataca cumva vreodată careva, acolo ar trebui aruncate toate bombele !
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru