Proiect de lege: perioada în care amenzile de circulație pot fi plătite la jumătate ar putea fi mărită de la 48 de ore la 15 zile lucrătoare

de Petre Barac
Vineri, 27.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Perioada în care o serie de amenzi, precum cele de circulație, vor putea fi achitate la jumătate din valoarea lor va fi extinsă de la 48 de ore la 15 zile lucrătoare, potrivit unui proiect de lege.

Autoritățile vor să crească încasările la bugetul local printr-un proiect care să modifice regulile actuale privind plata amenzilor, cum sunt cele de circulație.

La ora actuală, dacă primești de exemplu o amendă de circulație poți să o plătești pe loc sau la jumătate din valoarea ei la cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal sau, după caz, de la data comunicării acesteia.

Autorii unui proiect de lege vor ca această perioadă să fie mărită de la 48 de ore la 15 zile lucrătoare. Ei consideră astfel că proiectul va conduce la creșterea încasărilor la bugetele locale.

“Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal. În actul normativ de stabilire a contravențiilor această posibilitate trebuie menționată în mod expres.

Termenul care se sfârșește într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârșitul primei zile de lucru următoare,” se arată în proiectul de lege.

Noile prevederi ar urma să intre în vigoare în termen de 3 luni de la adoptarea proiectului de lege.

Via Profit.ro

Comentarii (2)

  • Pentru inasprirea pedepselor(chiar si arestat pe loc,macar 48 de ore ,pana se "trezeste") al celor care conduc cu alcoolul in nas,cu sau fara permis , nu se gandeste guvernul? Toti se aleg cu dosar penal si zac dosarele pt "cercetare" ani de zile,si la urma vine o condamnare cu suspendare.Tot pt degrevarea parchetelor.Zilnic zeci si zeci de anunturi de genul in presa nationale/locala ,vezi rezultatele politiei si cu prinderea lor!
    8 2
  • mircea badea
    Bravo, PSD!
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru