Proiect de lege: puncte bonus pentru șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 26.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an vor primi două puncte bonus pentru anul următor, când vor avea permisul suspendat doar la acumularea la 17 puncte. Măsura este inclusă într-un proiect de lege.

O nouă propunere legislativă a apărut în Parlament pentru modificarea Codului Rutier. De data aceasta, un grup de parlamentari propune îmbunatățirea legislației rutiere pentru a-i recompensa pe șoferii prudenți care nu sunt sancționați de polițiști.

Astfel, proiectul prevede că șoferii care nu primesc niciun punct de penalizare pe parcursul unui an calendaristic vor primi un bonus de două puncte pentru anul următor. În acest fel, în anul următor, șoferii respectivi vor avea permisul suspendat pentru 30 de zile la acumularea a 17 puncte de penalizare, comparativ cu numărul standard de 15 puncte de penalizare.

"Persoanele fizice și juridice care în decursul unui an calendaristic nu au fost sancționate și nu primit punct de penalizare, vor primi ca bonus, pentru anul următor, 2 puncte, față de pragul de 15 puncte pentru care se suspendă exercitarea dreptului de a conduce", se menționează în proiectul de lege depus la Parlament.

În expunerea de motive, parlamentarii care au semnat proiectul de lege afirmă că o astfel de lege ar încuraja șoferii să conducă mai prudent pentru a evita sancțiunile polițiștilor rutieri.

Via Profit

Comentarii (6)

  • someone
    mira-m-as
    3 0
  • Da celor care strang 40 de amenzi intr-un an sau celor care sunt prinsi bauti la volan a 1000 oara ce le facem?

    Nu merita si ei niste "bonusuri" gen permis suspendat pe cativa ani (sau pe viata), putintica parnaie etc...
    13 1
  • Daca am luat permisul la 18 ani si am inceput sa conduc peste 10 ani dupa ce mi-am cumparat masina cand ma prinde cu 160km/h prin localitate imi mai suspenda permisul? sau am acumulat puncte suficiente
    0 4
  • O propunere lipsită de relevanță practică. Era mult mai corect dacă adoptau modelul din Spania ( răscumpărare puncte în anumite situații clar prevăzute de lege și sancțiuni suplimentare pentru abateri grave ) pentru că modelul actual ( de inspirație Olanda ) este total desuet raportat la realitatea traficului din România.
    4 1
  • @agoox

    Invata sa citesti ca lumea si vei afla raspunsul. Ca sa te ajut un pic, citeste pasajul asta: "vor primi un bonus de două puncte pentru anul următor."
    6 0
  • nu mai veniti cu stiri gen proiect de lege. sunt f putine care chiar se aproba. veniti cu stirea dupa ce se aproba si intra in vigoare
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru