Proiect inedit: 15 unități Renault Zoe, folosite pentru stocarea energiei și transferul înapoi al acesteia în rețeaua de electricitate

de Daniel Popescu
Joi, 21.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a introdus un sistem de stocare a energiei pe 15 unități Zoe care permite transferul înapoi al acesteia în rețeaua de electricitate.

Renault a început în localitatea olandeză Utrecht un experiment inedit pentru a observa dacă mașinile electrice pot fi folosite inclusiv pentru transferul de energie în rețeaua de electricitate atunci când consumul atinge valori înalte.

Astfel, 15 unități Renault Zoe au fost echipate cu sisteme care permit stocarea de energie electrică și transferul acesteia în rețeaua de electricitate cu scopul de a utiliza mai eficient energia electrică.

Pe parcursul acestui an, testele vor fi extinse și în Franța, Germania, Elveția, Suedia și Danemarca.

"Vrem să măsurăm fezabilitatea pe scară largă și potențialul a obține un câștig de energie. Încărcarea de la vehicul la rețea este esențial în ecosistemele electrice inteligente pe care le pregătește Grupul Renault. Am ales o tehnologie care optimizează costul stațiilor de reîncărcare și facilitează dezvoltarea pe scară largă", a declarat  Gilles Normand, directorul pentru mașini electrice din cadrul Renault.

Nu este însă foarte clar dacă o astfel de soluție este practică, mai ales că o mașină electrică poate stoca o cantitate relativ mică de energie electrică.

De altfel, partenerii de Alianță de la Nissan au concept un sistem asemănător care prevede însă ca energia să fie stocată în baterii destinate uzului casnic, nu în mașinile electrice.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Arogantul
    cat de retardat sa fii sa crezi ca este o idee buna ( mai ales pt bateriile masinilor), si ca asa ceva ar putea sa aiba vreun impact major asupra problemei stocarii la nivel de retea electrica

    toata tarashenia asta e doar un exercitiu de PR, un greewashing.
    7 4
  • maine, poimaine o sa-i copieze aia de la Apple/Samsung ... ca si telefoanele si tabletele au baterii (chiar si air pods/buds) ... hehehe
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru