Proiect: limita de viteză în localitățile aflate pe traseul drumurilor naționale și europene ar putea fi majorată la 60 km/h

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Joi, 26.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un parlamentar propune un noi proiect de lege care vizează modificarea limitei de viteză în localități. Conform proiectului, limita ar urma să crească la 60 km/h în cazul localităților aflate pe traseul drumurilor naționale și europene.

În urmă cu un an, mai mulți parlamentari au depus o propunere legislativă prin care se dorea majorarea limitei de viteză în localități, de la 50 km/h la 70 km/h pentru vehiculele din categoriile A și B. Proiectul de lege a fost respins, dar un parlamentar revine acum cu o nouă inițiativă pentru majorarea limitei de viteză în localități.

De această dată, proiectul prevede majorarea limitei de viteză în localități la 60 km/h pe traseul drumurilor naționale și europene pentru toate categoriile de autovehicule.

"Această reglementare ar urma să vină și în sprijinul transportatorilor și investitorilor, care astfel vor reduce semnificativ timpul de transport al mărfurilor. Pentru restul participanților la trafic, persoane fizice, reducerea timpilor petrecuți la volan va avea ca urmare reducerea oboselii și o probabilitate mai mică de producere a unor evenimente în trafic", susține parlamentarul care a inițiat noul proiect.

Acesta mai spune că datele statistice arată că viteza medie comercială de deplasare în traficul național pe autostrăzi, drumuri europene și naționale este de 45 km/h.

"Situația este cu atât mai gravă cu cât din cauza timpilor de traversare a teritoriului național, companiile private nu pot onora contracte importante ce presupun un anumit timp de livrare a mărfurilor perisabile sau sensibile", a completat inițiatorul proiectului.

Via | Profit

Comentarii (8)

  • Marian
    Dar nu mai bine ar face ei autostrazile alea mai repede?
    24 1
  • dar initiatorul proiectului nu a spus si numarul de morti? Sau sunt dconsiderate pierderi acceptabile? Sa se mai gandeasca...ca poate o calca si pe masa...23B2
    Nu mai bine cum spunea antevorbitorul meu...rezolvati problema cu autostrazile? Nu de alta...dar aproape 20 ani ca sa faci un cacatel de autostrada...penibil rau.
    6 7
  • Cat timp te plimbi cu caruta pe DN...aproape ca nu mai conteaza ce masuri mai iei prin orase sau sate. pe acolo oricum trebuie sa mergi mai incet...politia e prea permisiva
    6 2
  • Aiure, veniti pe autostrada,de la Cernavoda la Cta sa vedeti ca in afara sezonului e pustie, toate masinile inclusiv TIR-urile circula in pe vechiul drum prin localitati ca e mai scurt! Evident cu cateva exceptii.
    5 2
  • trebuie la 80km/h! altfel asasineaza economia si viata oamenilor.
    3 0
  • de ce nu o facem direct 90km/h?


    sa mai marim si numarul de km de autostrada!

    si acum ....tobe si voturile :)
    0 1
  • Viteza normală în zilele noastre ar trebui să fie de 80 Km/h pentru o deplasare normală în 2017. Dar neavând drumuri și având și un parc foarte vechi nu se va puteau ridica viteza la 80 și că întotdeauna se va merge pe un compromis ( vom suferi că viața și mai ales economic ) care nu va rezolva problemă...dar de trebuie să circule toți și mai ales cu ce își pot permite
    2 0
  • prostia in Romania e fara limita :DDDD

    daca merg prin localitati cu 50 sau 70 ca asa zice limita si trece pe langa mine un tir cu 90, pe care radarul nu il ia, ca ei au un program de respectat.........cum e?
    ala cu tiru cu 90 la ora se opreste in n-spe metri in caz de nevoie, fata de mine cu autoturismul cu 50 la ora.......dar.....

    Ceausescu nu a murit inca in RO. Inca avem multi cretini in conducerea institutiilor....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru