Proiect-pilot: Angajații Audi vor fi echipați cu un exoschelet pentru munca în fabrică

de Petre Barac
Miercuri, 20.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat introducerea unui exoschelet pentru angajații fabricilor sale din Ingolstadt și Neckarsulm (Germania), sistem care să îi ajute să ridice mai ușor diferite piese grele.

Audi vrea să vină în ajutorul angajaților din fabricile sale printr-un proiect-pilot ce urmărește ușurarea sarcinilor zilnice și reducerea stresului fizic.

Astfel, angajații uzinelor germane din Ingolstadt și Neckarsulm vor fi echipați cu un exoschelet mecanic care va reduce efortul depus de aceștia la ridicarea diferitelor piese grele.

Exoscheletul are o greutate de doar 3 kilograme și poate fi purtat peste haine, urmând să fie utilizat între 2 și 7 ore zilnic.

Constructorul auto spune că folosirea exoscheletului de către angajații săi va reduce apariția durerilor de spate cu aproximativ 20-30%, greutatea pieselor ridicate fiind distribuită uniform asupra corpului.

Audi nu este primul producător cu un asemenea proiect dedicat angajaților. Exoschelete și alte sisteme ajutătoare pentru muncitori sunt testate și de BMW, Ford, Hyundai sau General Motors.

Cei de la Ford au început luna trecută testarea unui exoschelet pentru partea superioară a corpului, sistemul fiind prezent deocamdată în două fabrici din Statele Unite.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru