Proiect pilot: Mercedes va face livrări cu drona în Elveția

de Petre Barac
Miercuri, 04.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat că va începe un proiect pilot de livrări cu drona în orașul elvețian Zurich.

În luna septembrie, Mercedes-Benz a dezvăluit conceptul Vision Van, o furgonetă electrică destinată pieței de curierat, care poate să lanseze automat drone pentru livrări.

Prototipul este pus în mișcare de un motor electric de 100 de cai putere, ținut în viață de un pachet de baterii de diferite dimensiuni, capabil să ofere între 80 și 270 de kilometri autonomie.

Furgoneta, dezvoltată în parteneriat cu start-up-ul american Metternet, a intrat acum într-un proiect pilot care presupune livrări cu drona în orașul elvețian Zurich, prin intermediul magazinului online Siroop.

Timp de 3 săptămâni, clienții vor putea să comande produse de la Siroop cu o greutate de cel mult 2 kilograme. Dronele vor fi încărcate direct la vânzător, iar apoi sunt programate să zboare la una din cele două furgonete Mercedes special create pentru acest serviciu.

Curierii vor prelua produsele și le vor duce acasă la client în aceeași zi în care a fost făcută comanda. La final, dronele se întorc la magazinul Siroop.

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • petrush
    vor livra carnatii facuti de vw.
    1 2
  • Drona suna intotdeauna de 2 ori
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru