Project One: Hypercarul Mercedes-AMG cu tehnologie de Formula 1 ar putea fi construit în Marea Britanie

de Petre Barac
Luni, 02.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Există șanse mari ca hypercarul Mercedes-AMG Project One să fie fabricat în Marea Britanie, potrivit șefului AMG Tobias Moers, unul dintre factorii de decizie în acest sens.

Hypercarul cu tehnologie de Formula 1 Project One (numele nu este definitiv) a fost dezvăluit cu ocazia a 50 de ani de la apariția diviziei de performanță AMG.

Nemții se pregătesc acum de producția limitată a mașinii cu peste 1.000 de cai putere. Motorul, caroseria, șasiul și suspensiile sunt deja programate să fie făcute în Marea Britanie, în aceleași fabrici unde sunt produse și piesele de Formula 1 pentru echipa Mercedes.

Pasul firesc ar fi ca toată mașina să fie realizată în Marea Britanie. Această variantă este susținută și de șeful AMG Tobias Moers.

Project One, care încă nu a primit un nume oficial, va fi construit în 275 de exemplare (toate deja vândute) la un preț de 2.2 milioane de euro.

Sistemul de propulsie este derivat din Formula 1: un motor turbo V6 de peste 680 de cai putere și 4 motoare electrice. Unul dintre acestea a fost integrat în turbocharger, al doilea în motorul cu combustie internă, iar celelalte două propulsează rotile din față.

Acestea din urmă oferă fiecare 163 de cai putere pentru un total de 326 de cai putere. Prin urmare, Project One ajunge la peste 1.000 de cai putere, în timp ce autonomia electrică este de 25 de kilometri.

Puterea este transmisă unei cutii de viteze manuale cu 8 trepte, dezvoltată special pentru acest hypercar, care ajunge la 200 km/h în mai puțin de 6 secunde, iar viteza maximă este de 350 km/h.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru