Propunere: condițiile pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului ar putea fi simplificate

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 18.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un proiect de lege prevede că șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului chiar dacă au mai avut permisul suspendat și în ultimii doi ani.

Codul Rutier prevede în prezent că un șofer poate solicita reducerea perioadei în care are permisul suspendat la îndeplinirea unui cumul de condiții.

Astfel, șoferul respectiv trebuie să aibă permis de cel puțin un an, să treacă un test de legislație, să nu fi beneficiat de o măsură similară în ultimii 3 ani și să nu fi avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

O propunere de modificare a Codului Rutier care a fost depusă la Parlament prevede însă că aceste condiții vor fi relaxate. Astfel, solicitarea pentru reducerea cu 30 de zile a perioadei în care permisul este suspendat va fi acceptată dacă șoferul are permis de cel puțin un an și promovează testul de legislație, indiferent dacă în trecut a mai avut sau nu permisul suspendat.

Pentru a intra în vigoare, propunerea trebuie votata de Senat și de Camera Deputaților înainte de a fi promulgată de președintele României și publicată în Monitorul Oficial. Dacă va fi aprobată, noua lege va conduce la creșterea numărului de solicitări pentru reducerea cu 30 de zile a suspendării permisului de conducere.

Via Avocatnet

Comentarii (4)

  • Tot inainte cu legi din acestea care favorizeaza infractorii, mai urmeaza de la 30 zile sa se reduca la 10 zile, apoi la 5 zile, ca intr-un final sa se rezolve doar pe baza unui test de 5 intrebari, ca deh, 15 intrebari sunt prea multe... Groaznic !
    15 0
  • Dar o reevaluare la nivel national al analfabetilor si "discriminatilor" sa se vada daca au obtinut carnetul corect,pe cand?
    14 0
  • Mai bine ar propune un sistem de pedepse progresiv. La prima abatere sa poti sa dai test si sa iti înapoieze permisul, a doua oară sa il suspende 3 luni fără drept de reducere a pedepsei, a 3 a oara 6 luni, a patra oară 12 luni samd. Si sa se pastreze istoricul pe ultimii 5 ani. Astfel cred ca toata lumea ar circula mai responsabil. De asemenea sancțiunile financiare sa fie progresive.
    10 1
  • romania
    In maxim 5 ani, Rusia o sa fie copil mic pe langa traficul romanesc.

    Propun si scoaterea celor 2 ani cu suspendare pt cei care omoara oameni cu masina lu' taticu'. Mult chin pt nimic.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru