Propunere inedită: referendum în București pentru introducerea unei taxe auto de acces în centru

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 31.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un consilier general propune organizarea unei referendum în București prin care locuitorii să decidă dacă vor ca mașinile să plătească o taxă de acces în centrul Capitalei.

Autoritățile locale au propus încă din luna februarie introducerea unei taxe de acces în centrul Bucureștiului, însă până în prezent nu există informații cu privire la data introducerii sau la costurile care ar urma să fie suportate de locuitori.

În acest context, unul dintre consilierii generali propune în mod oficial organizarea unui referendum în București în 27 ianuarie prin care locuitorii să fie întrebați dacă doresc o formă de taxare pentru intrarea cu mașina în zona centrală a Capitalei.

Întrebarea la care ar trebui să răspundă locuitorii din București este "Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului auto în perimetrul delimitat în interiorul zonei centrale a Municipiului Bucureşti prin identificarea şi implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete?".

Pentru ca referendumul să fie organizat, proiectul consilierului trebuie votat în cadrul unei ședințe a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), însă nu este clar când va avea loc votul.

În plus, nu este clar ce motive ar avea cei mai mulți locuitori din București să fie de acord cu plata unei taxe auto pentru a circula în centrul orașului.

Via News

Comentarii (8)

  • hazard
    si ca orice taxa in Romania, se va duce in buzunarul mafiei.
    6 0
  • SIMPLE MINDS
    Nu reiese din articol un aspect important,zic eu :consilierul respectiv e independent ?? sau poate ca-i inter-dependent de anumite interese ale de-acum *notoriului* program de guvernare.

    Macar scolarii gasesc un aspect benefic in puzderia asta de abordari a celor care nu-s in stare sa-si asume o nemernicie, cu atat mai mult cu cat avem precedentul ca acesta are doar rol consultativ:-)) :zile libere ante/post referendum pentru a pregati asa cum se cuvine sectiile de votare. :-)
    4 0
  • Calingura
    Cea mai imbecila idee din ultima vreme.
    Bucurestiul are multe cladiri guvernamentale in centru.
    Bucurestiul nu are o centura care poate absorbi trafcitul.
    Nu are nici bulevarde viabile sau variante multiple de ocolire. Bucurestiul e prost construit si asta inseamna ca vom fi obligati sa platim mai mult.

    Apoi cu banii astia ei vor face un rahat sau ii vor fura. O mare mizerie. Mare.
    3 1
  • dar doar pe cei din centru trebuie sa ii protejam de poluare? daca nu mai trec pe acolo oricum trebuie sa circule pe undeva, nu o sa se renunte. Iar in bucuresti nu prea ai cum sa circuli dintr-un capat in altul fara sa treci prin zona centrala...
    1 1
  • someone
    as putea ghici de pe acum rezultatul acestui posibil referendum
    1 0
  • Presupun ca asta e noua metoda de a te imbogatii in Romania, organizezi referendumuri.
    1 0
  • Tudor Ionescu - ALDE, este domnul care a propus asta. Ar fi fost normal sa fie si aceasta informatie in articol!
    In rest, le-am rezolvat pe toate, taxa asta este exact ce lipsea celor din Bucuresti.
    3 0
  • andrei
    hai lasa ca nu sunt asa multe taxe in bucuresti. la cum se parcheaza la discretie, gratis si pe unde gasim o bordura, un trotuar sau o trecere de pietoni, iar amenzi nu se dau, taxele sunt chiar infime. deci sa nu o dam de pereti. dar ca principiu da, asa e, taxa e o tampenie si e cam imposibil sa o aplici cum trebuie. scopul nu e taxa, scopul e referendumul si sa ia banii cine trebuie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru