Propunere: tichetele Rabla ar putea fi folosite și pentru a cumpăra biciclete electrice

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 12.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului intenționează să acorde tichete Rabla și pentru achiziționarea de biciclete electrice și scutere electrice. Măsură ar fi potrivită pentru persoane care vor să renunțe la o mașină veche fără să cumpere una nouă.

Ministerul Mediului analizează posibilitatea de a extinde aplicabilitatea programului Rabla în viitor pentru a veni în sprijinul persoanelor care vor să renunțe la o mașină veche, dar care nu-și permit să achiziționeze una nouă.

Astfel, una dintre propuneri este ca tichetul Rabla în valoare de 6.500 de lei să fie utilizat și pentru achiziționarea unei biciclete electrice sau chiar pentru un scuter electric. Bicicleta electrică are avantajul unei autonomii de câteva zeci de kilometri, suficient pentru o deplasare dus-întors spre și de la locul de muncă, în timp ce viteza maximă ajunge, în cazul celor mai multe modele, la circa 25 km/h.

Totuși, pentru că acest proiect să intre în vigoare, Ministerul Mediului are nevoie de resurse suplimentare pentru programul Rabla, care ar putea fi atrase din viitoarea taxă auto pregătită de autorități.

Noua propunere vine la scurt timp după intenția ca, începând de anul viitor, bonusul de 10.000 de euro acordat pentru mașini electrice să poată fi utilizat, în anumite limite, inclusiv pentru achiziționarea de cvadricicluri, așa cum este Renault Twizy.

Într-o astfel de situație, statul ar urma să acoperi o mare parte sau chiar prețul integral al unui cvadriciclu, ceea ce ar putea conduce la o creștere semnificativă a vânzărilor de astfel de vehicule.

Via InCont

Comentarii (7)

  • Ministerul mediului s-a tampit de tot si vrea sa arunce cu banii. Ghiciti ce, bicicleta non-electrica e tot eco (mai eco, de fapt), iar cei care merg cu masina nu vor renunta la masina niciodata. Ar fi facut-o deja cu o bicicleta conventionala de 200 lei, daca ar fi dorit intr-adevar.
    13 7
  • foarte inteligent! intr-adevar romani nu-si permit masini noi(decat infometati).
    bicicleta electrica si-o permite orice amarat cu harb, nu se compara cu una normala si chiar e eco.
    3 4
  • In ce sens nu se compara cu o bicicleta normala? Mergi la fel de repede cu ambele. Singurele diferente sunt:
    1. Cea electrica consuma energie electrica, care e produsa de termocentrale, deci polueaza indirect.
    2. Cea electrica este mai grea.
    3. Cea electrica este mai scumpa.

    Si hai sa fim seriosi, sa mergi pe o bicicleta traditionala nu e deloc greu. Mai dai din pedale din cand in cand si aia e.
    6 3
  • de ce nu? dar masura trebuia implementata pt absolut orice: ce conteaza ca dai la casat o masina si vrei sa inmatriculezi: bicicleta electrica, scuter electric sau clasic, motocicleta electrica sau clasica, ATV, snow mobil etc. singura conditie ar fi ca ce inmatriculezi sa polueze mai putin decat ce casezi... iar daca bicicla aia costa 1000 de lei sa primesti doar 1000 lei (nu toata suma de 6500)
    4 0
  • Dar Segway, ce se aude cu Segway?Daca asa stau lucrurile pe asta de ce sa nu il bage in program?
    1 0
  • Ar mai fi si trotinetele electrice. Mai ales alea pliabile pe care le poti lua pe umar cand intri in metrou.Atunci sa vezi aer curat nenicule!
    2 0
  • Sa vezi atunci cozi de asteptare la tichetul "rabla" cu ecologisti care stau sa se inghesuie sa dea la schimb NEMERNICA DE POLUATOARE ( ce-i drept , cara ea cinci oameni si bagaje , dar nu conteaza) pe o trotineta !!! Ma intreb daca astia chiar sunt tampiti si penibili sau e vreumul vanzator de biciclete.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru