Proteste la Dacia: angajaţii uzinei cer realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti

de Sebastian Toma
Joi, 16.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape 10.000 de angajaţi Dacia au participat la un protest în centrul oraşului Mioveni. Salariaţii producătorului argeşean au criticat guvernul pentru întârzierea lucrărilor la autostrada sibiu - Piteşti.

Esential 2020 este anul în care ne-a fost promisă finalizarea construcţiei autostrăzii Sibiu - Piteşti.
Autostrada Sibiu – Piteşti, sau mai bine zis lipsa acesteia şi întârzierile repetate la începerea construcţiei tronsonului care ţine România în secolul trecut din punctul de vedere al vitezei de traversare a ţării, devine o problemă din ce în ce mai importantă atât pentru Automobile Dacia, cât şi pentru angajaţii fabricii din Mioveni. Aproape 10.000 de salariaţi ai Automobile Dacia au protestat în centrul oraşului Mioveni împotriva Guvernului din cauza lipsei autostrăzii Sibiu – Piteşti, titrează Hotnews. Protestul a demarat la ora 12:30 în 16 aprilie şi s-a încheiat o oră şi jumătate mai târziu, iar liderul sindicaliştilor Dacia ameninţă că muncitorii de la uzină vor merge la Bucureşti dacă Guvernul va continua minciunile privind autostrada Piteşti – Sibiu.

Un italian va conduce biroul Ford România.

Între timp, Ford acuză infrastructura: "Pierdem până la 80 de euro per maşină la transport din cauza drumurilor"

În ciuda faptului că nici măcar conducerea companiei Dacia nu a pus problema mutării producţiei de la Mioveni în Maroc, angajaţii fabricii se tem ca infrastructura defectuoasă din România i-ar putea face pe francezii de la Renault să nu mai atribuie noi proiecte uzinei argeşene. Există şi posibilitatea ca fabrica să fie automatizată intens pentru a compensa costurile ridicate de transport, dar conducerea Dacia a asigurat public faptul că se va opera în această direcţie într-un ritm care să asigure protecţia locurilor de muncă actuale.

20 de lucruri pe care nu le ştiai despre... cum trimite Dacia maşini în afara ţării

Urmareste Automarket
În ciuda promisiunilor guvernamentale care anunţă finalizarea autostrăzii Piteşti – Sibiu până în 2020, termenul limită până la care reprezentanţii Dacia aşteaptă şi ei noul tronson de drum care să-i scape de coşmarul transportului a sute de mii de automobile noi cu trailerul pe Valea Oltului, nu există nicio asigurare că vor fi respectate promisiunile guvernanţilor.
După cum subliniază colegii de la Hotnews, proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti nu are încă un constructor desemnat şi nu au început încă lucrările la acest segment.

Via Hotnews | TVR | Sursă foto 

Comentarii (14)

  • un roman
    Guvernarea lui peste prajit! Suntem condusi de niste incompetenti !
    33 1
  • alt român
    De acord cu primul român. Rămâne valabil versul ,,Puie Monta,,
    21 0
  • alin mioveni
    din surse sigure dacia va disponibiliza un schimb (2000 angajati)
    7 4
  • In loc sa faca dracului autostrada aia, Scama cu Ochelari le bate apropouri angajatilor de...Maroc. Isi confirma astfel incompetenta sau de fapt lipsa interesului personal, atata timp cat cumnac-su este la puscarie si sora-sa nu poate fura singura procentele ,,stramosesti,, din contractul de executie!
    20 2
  • nu o facem ba, ca e tronson paneuropean finantat de aia, e greu de furat bani de acolo!
    21 0
  • protest aiurea
    comentarii si mai si...cu o singura exceptie (21.27)
    0 15
  • @protest aiurea

    URAAA !! TRAIASCA PSD ! TRAIASCA TATICUL NOUTRU PONTA!
    VOTATI PSD !! NU-I ASA COLEGU ??
    15 1
  • dragosg
    La alegerile din toamana Argesul a fost unul din judetele ce au dat voturi candidatului de stanga intr-o proportie covarsitoare. La acel moment oamenii au fost mintiti cum au fost manipulati in guvernarea Boc cand au iesit in strada aiurea.
    Acum cand amenintarile sefilor Reanult se apropie de implementare si cutitul a ajuns la osul muncitorului au iesit in strada.
    Vestea proasta este ca e cam....tarziu. Guvernul se grabeste sa faca autostrada insa Renault este gata sa mute productia in nordul Africii.

    Prostia se plateste! insa in cazul de fata Nota de plata o sa fie cam mare pentru ca vorbim de Dacia cae face 4% din PIB.

    Oare cata lume isi da seama ca doar pt ca Ponta nu vrea acea autostrada, o sa avem parte de pierderi imense?
    9 0
  • spaga care se da la angajare la dacia nu vorbeste nimeni ....sunt corupti sefii.. concluzie ...disponibilizari an de an
    2 2
  • Catalin
    Automarket, bre nea Mester, nu am vazut vreo stire daca angajatii de la Dacia au primit prima de Paste . . . sau in contractul colectiv se stiPuleaza ca isi primesc primele in functie de cate demonstratii fac. Punctul 2: daca tot va duceti pe Istanbul Park si la Polul Nord pentru tot felul de sushanele, propun sa solicitati o sponsorizare de la Dacia sa faceti un audit la autostrazilor marocane si despre predictibilitatea economiei, despre Codul lor Fiscal si despre alegerile din diaspora. Daca ei sunt mai OK decat Romania, atunci "bas chapeau" - parca se zice. Punctul 3: in contractul de privatizare semnat de raposatul Radu Vasile este trecuta vreo autostrada ? Daca da, de ce nu s-a construit de regimurile anterioare ? Adica, au stat bine merci fara autostrada si acum ii apuca sughiturile.
    1 6
  • @Catalin

    Sunt chestiuni de bun simt. "Bunul simt" - un concept trecut de vederea politicieni. Esti politician Catalin?

    E vorba de viitorul uzinei, deci da, sunt direct implicati si angajatii.
    In occident, drumurile se fac peste noapte (am vazut cu ochii mei in Italia de exemplu), iar in Scandinavia de exemplu se construiesc drumuri in conditii climaterice chiar mult mai vitrege decat la noi, intr-un timp la fel de scurt. La noi, intodeauna se gasesc scuze.
    Scuteste-ne!
    5 1
  • roland
    se vor face disponibilizari pt cei cu contract nedeterminat autostrada pitesti sibiu nu se va face
    1 0
  • Catalin
    @mda: pai bunul simt ma indeamna sa intreb de cand si pana cand sindicatul are teme de discutie plasata de la Conducere? au sarit frantujii si cu Ford ca nu au autostrazi, hai sa punem de un miting. mai intreb o data: in contractul de privatizare este prevazuta constructia unei autostrazi ? Si daca da, cine trebuia sa o faca ? Si pe unde- i traseul? Punctul 2 si asta e cea mai tare: de unde pierde bani constructorul ca nu ajung masinile mai repede la destinatie? au construit, le plaseaza Logisticii / Transporturi (oricum firme tertze) si pe aici ti-e drumul. Penalizeaza transportatorul ca nu ti le duce in 3 ore pana in UK si apoi sa faca miting transportatorii. Punctul 3: nu sunt politician, am 42 de ani, sunt din Bucuresti, conduc Kia Ceed si am un baietzel de 4 ani, lucrez in domeniul auto.
    1 4
  • OAMENILOR FACETI CALITATE DACA MAI VRETI LOCURI DE MUNCA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru