Proton nu mai este sprijinit de guvernul malaiezian

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 20.05.2008
Dupa ce negocierile de colaborare cu alti producatori au esuat, Proton primeste o lovitura si din partea guvernului.

Guvernul Malaiezian a hotarat sa inceteze protectia producatorului intern, Proton Motors. Pe langa impozitele si taxele de import percepute constructorilor de automobile straini, Proton beneficia de scutire de la plata taxelor si de alte ajutoare din partea statului.

Decizia este vazuta ca o lovitura pentru Proton, dar Abdullah Ahmad Badawi, prim-ministrul malaiezian, s-a declarat increzator ca producatorul intern poate face fata singur concurentei prin fortele proprii. Chiar si in conditiile create de statul Malaiezian, Proton Motors a pierdut jumatate din cota de piata in timp ce se afla sub protectia statului.

“Nu este o chestiune de criza. Proton se descurca bine in acest moment. Ei au un program bun prin care si-au asigurat exporturi catre India, China, Indonezia si Orientul Mijlociu”, a declarat recent Badawi.

Eforturile depuse de Proton pentru a-si crea conexiuni cu un constructor de talie mondiala nu au avut nici un rezultat in ultimul an. Momentan, exista posibilitatea ca guvernul sa preia oficial o parte din actiunile companiei.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru