Protoscar Lampo, concept 4X4 electric la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.02.2009
Compania elvetiana Protoscar va dezvalui in cadrul Salonului de la Geneva un concept electric cu tractiune integrala, botezat Lampo.

Gama vehiculelor electrice se va imbogati la Geneva cu un nou membru, venit de aceasta data din partea unei companii botezate Protoscar, care isi desfasoara in prezent activitatea in Elvetia. Produsul pe care acestia il vor expune la Geneva se numeste Lampo, si este un vehicul electric cu tractiune integrala si acoperis rabatabil.

Propulsia este asigurata de doua motoare electrice a caror putere combinata ofera conceptului un total de 268 de cai si un cuplu motor de 440 Nm. Energia este asigurata de un set de baterii litiu-ion care alimenteaza cele doua motoare, pozitionate pe cele doua axe. Potrivit oficialilor Protoscar, bateriile pot mentine in functiune motorul pe o distanta ceva mai mare de 200 de kilometri.

Pentru a dezvolta insa un model complet electric, Protoscar a dezvoltat si o centrala energetica cu panouri fotovoltaice in Toscana. Conceptul va putea fi astfel alimentat cu energie pura si nu cu cea actuala, provenita din arderea carbunilor.

Momentan, constructorul elvetian nu a publicat decat o serie de teaser-uri, designul final al conceptului Lampo urmand sa fie un mister total pana in momentul dezvaluirii oficiale.

via | Autoblog

Comentarii (3)

  • SI pretul?
    0 0
  • @Mircea Mester
    Off-topic: http://www.automarket.ro/masini-noi/hyundai/genesis-744/


    paulovics!
    0 0
  • Razvan
    Pretul
    Pretul este inclus in factura de curent
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru