PSA caută extinderea producției: francezii ar vrea să pună mâna pe o fabrică engleză folosită de Renault și Vauxhall

de Petre Barac
Miercuri, 04.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Peugeot-Citroen (PSA) vrea să rupă colaborarea dintre brandul său Vauxhall și constructorul rival Renault, al căror parteneriat constă în producția de vehicule utilitare în cadrul unei fabrici aflate la 50 de kilometri de Londra. Astfel, PSA ar dori să pună mâna pe fabrica respectivă și să producă acolo propriile modele din cadrul grupului.

Francezii de la PSA vor să-și extindă capacitățile de producție din Europa, mai ales după ce au cumpărat mărcile Opel și Vauxhall de la General Motors.

Grupul este interesat de soarta unei fabrici engleze din orașul Luton, aflat la circa 50 de kilometri de Londra. În cadrul acelei uzine sunt produse modelele Opel/Vauxhall Vivaro și Renault Trafic, ca urmare a parteneriatului dintre Vauxhall și Renault.

PSA ar vrea să rupă această colaborare și să folosească fabrica doar pentru producția modelelor din grupul său, potrivit unor surse apropiate de companie. Pe lângă Vivaro, acolo ar urma să fie construite utilitare precum Peugeot Expert și Citroen Jumpy, conform informațiilor publicate de agenția Reuters.

Mărcile Opel și Vauxhall au fost cumpărate anul trecut de PSA de la General Motors, în schimbul a 2.2 miliarde de euro. Suma a inclus și divizia financiară pe care GM a stabilit-o în Europa.

După oficializarea tranzacției, șefii PSA au spus în repetate rânduri că vor să mărească nivelul de competitivitate al celor două branduri pe care le-au cumpărat.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru