PSA si Mitsubishi: uzina comuna in Rusia

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 23.05.2008
Dupa impartasirea unei platforme SUV, cei trei producatori colaboreaza pentru a deschide o fabrica in Rusia.

Esential

160.000 unitati va fi volumul anual a viitoarei uzine din Kaluga.
2011 este anul in care va fi inaugurata fabrica comuna a celor de la Mitsubishi, Peugeot si Citroen.

Christian Streiff, presedintele gupului PSA Peugeot Citroen si Osamu Masuko, presedintele Mitsubishi Motors Corporation (MMC), au semnat un acord de colaborare pentru producerea de autovehicule Peugeot, Citroen si Mitsubishi in Rusia. Uzina comuna pentru cele doua grupuri va fi amplasata in orasul Kaluga, la 180 km sud-vest de Moscova. Aceasta va produce atat SUV-uri pentru marcile Mitsubishi, Peugeot si Citroen cat si autovehicule Peugeot si Citroen din segmentul mijlociu, avand o capacitate totala de 160.000 de unitati. Piatra la temelia viitoarei facilitati PSA-Mitsubishi va fi pusa in data de 10 iunie 2008 la Kaluga, iar productia este prevazuta sa inceapa la inceputul anului 2011.

Aceasta colaborare raspunde cresterii inregistrate de piata auto din Rusia atat pe segmentul mijlociu care inregistreaza 50% din vanzarile din Rusia cat si pe acela al SUV-urilor care reprezinta unul din cele mai dinamice de pe piata. In 2005, MMC si PSA Peugeot Citroën au semnat un acord de colaborare pentru productia de vehicule SUV pentru piata din Europa.

Lansate pe piata europeana in 2007, acestea au inregistrat un real succes. Acordul de colaborare marcheaza intarirea relatiilor dintre cei doi producatori auto pentru care Rusia reprezinta o zona de dezvoltare de interes prioritar.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru