PUBLICUL A ALES: Opel Astra și BMW Seria 7 sunt marii câștigători AUTOVOT 2016

de Mircea Meşter
Marti, 10.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urma cu peste o lună, Automarket vă adresa o provocare: publicul alege cele mai populare mașini lansate anul trecut în România. Astăzi avem rezultatul votului: Opel și BMW pleacă acasă cu trofeele.

Punct final în ediția 2016 a competiției Autovot. După 35 de zile în care utilizatorii Automarket au fost invitați să-și voteze mașinile favorite într-un concurs inedit atât ca desfășurare, cât și ca abordare, am aflat cele două modele care și-au adjudecat cele două categorii ale competiției: Mașini Accesibile și Mașini Premium. Cele două mari premii ale ediției din acest an a celui mai important concurs de popularitate auto din România pleacă spre două mașini germane.

OPEL ASTRA, cea mai populară Mașină Accesibilă

La categoria Mașini Accesibile, noua generație Opel Astra este marele câștigător, modelul german confirmând astfel și în fața publicului larg titlul Mașina Anului în Europa, care i-a fost acordat în luna martie de un juriu format din profesioniști ai industriei auto. O mașină care s-a schimbat radical la nivel tehnic și tehnologic între cele două generații, Opel Astra a reușit să depășească în finala competiției, după o luptă foarte echilibrată care a durat trei zile, un rival francez, Renault Talisman. Modelul mărcii din Hexagon a reușit astfel să confirme la rândul său încrederea acordată de Renault, rezultatul votării fiind un indiciu pozitiv în ceea ce privește potențialul unui model care acum un an nu exista în gama brandului din Franța.

Opel Astra este primul model care reușește să câștige de două ori Marele Premiu Autovot în istoria de 10 ani a concursului organizat de Automarket.

Precedenta generație reușise să-și adjudece trofeul în Autovot 2010, într-o ediție desfășurată după un alt format, fără ca mașinile să fie împărțite pe categorii.

În finala mică din acest an, surpriza Mitsubishi Outlander a reușit să învingă Hyundai Tucson și să-și adjudece un loc pe podium.

Traseul lui OPEL ASTRA în AUTOVOT 2016 
Turul 1: 656-311 vs. Kia Cee'd
Turul 2: 405-258 vs. Mazda CX-3
Sferturi: 570-285 vs. Volkswagen Touran
Semifinală: 775-498 vs. Mitsubishi Outlander
Finală: 1352-1209 vs. Renault Talisman

BMW SERIA 7, campion la categoria Mașini Premium

Categoria Mașini Premium s-a dovedit o afacere în doi între Mercedes-Benz și BMW. Cele două mărci germane și-au împărțit semifinalele și au avut câte un reprezentant în marea finală. Câștigătorul final a fost BMW Seria 7, noua generație a limuzinei prin excelență din gama BMW reușind să atragă cele mai multe voturi din partea publicului în lupta strânsă care a durat trei zile contra lui Mercedes AMG GT. Noul Seria 7, unul dintre cele mai avansate modele de pe piață din punct de vedere tehnologic, primește astfel un vot de încredere din partea publicului din România în lupta sa continuă cu marele rival Mercedes-Benz Clasa S. 

BMW a reușit să acapareze două locuri din cele trei ale podiumului categoriei Mașini Premium după ce hibridul sportiv BMW i8 a reușit să-l învingă în finala mică a categoriei pe Mercedes-Benz GLE Coupe.

Traseul lui BMW SERIA 7 în AUTOVOT 2016 
Turul 1: Tur Liber (a fost cap de serie)
Turul 2: 438-264 vs.

Mercedes-Benz GLC
Sferturi: 530-275 vs. Land Rover Discovery Sport
Semifinală: 531-452 vs. BMW i8
Finală: 1202-1092 vs. Mercedes AMG GT

SPONSORII AUTOVOT 2016

Ediția 2016 a competiției Autovot v-a fost oferită și prezentată de Golden Brau și Goodyear, cei doi parteneri principali ai concursului. Câștigătorii premiilor puse în joc și dedicate votanților vor fi anunțați pe secțiunea specială a concursului în cursul zilei de marți, 10 mai 2016. 

AUTOVOT: Istoric câştigători
2007 ALFA ROMEO BRERA
2008 AUDI A4
2009 OPEL INSIGNIA
2010 OPEL ASTRA
2011 DACIA DUSTER
2012 FORD FOCUS
Maşini Premium  Maşini Accesibile 
2013 BMW SERIA 3 MAZDA6
2014 AUDI A8 SKODA OCTAVIA
2015 AUDI A7 VOLKSWAGEN PASSAT
2016 BMW SERIA 7 OPEL ASTRA

Comentarii (12)

  • Florin
    Mda...Asa au fost facute meciurile, incat se cam stia unde vor duce :) Multe dintre ele nu prea au avut logica, din punctul meu de vedere, au fost meciuri intre clase foarte diferite si modelul de la extrema inferioara era clar ca va pierde.
    14 5
  • Nici o Toyota? Adica madalescu a muncit degeaba la toate calculatoarele din sectia de ...?
    16 4
  • in afara de 4 anomalii, printre care si o marca romaneasca, din 2007 pana acuma doar nemtoaice au castigat, atat clasa Premium cat si Accesibile.
    3 6
  • vedeti ca clasamentul final e gresit(primele 3).

    http://secure.automarket.ro/autovot2016/masinile-castigatoare.html
    2 1
  • Popularitatea modelului Opel Astra nu este datorată cu siguranță serviciilor oferite de service-urile de reprezentanță Opel.
    8 6
  • albastru
    Te contarzic verde,IN CONSTANTA SERVICE-URILE Opel vb din reprezentante sunt super ok si calitative
    3 8
  • ies castigatoare cumva compioanele troace sh de la noi din tara ? stiu ca la un momendat erau ±600 voturi talisman si ±300 opel, cum s-a inversat situatia ?
    13 5
  • "eu" bine punctat. Daca pentru seria 7 am votat si eu, nu inteleg cum hidosenia aia de la opel a putut castiga...asta e, despre gusturi si sh-uri nu discutam aici.
    12 6
  • Pt "eu" si "@eu", voi cred ca ati confundat total duelurile, cu puncte cu tot. Faptul ca ai votat seria 7 nu inseamna ca ai votat impotriva urateniei de Opel, ca sa te citez, ci te-ai duelat cu Mercedes AMG GT daca retin bine, Talismanul a fost vs. Astra, bai baiatule!

    Oricum, s-a vazut pe tot parcursul concursului ca au existat habarnisti ca voi care fie n-au inteles princpiul piramidei si a celor 2 categorii de vot (ex. @Florin: nu a contat cu cine s-a duelat in prima faza o masina cu alta, ca era la o extrema sau alta a categoriei, ar fi pierdut acea masina oricum alt duel, sau pe o treapta urmatoare, daca iti convenea tie mai bine asa, poftim! Piramida le tria oricum pana in final.)

    , fie habar n-aveau ca exista 2 voturi intr-o zi, pt ca intrau de pe smartphone si ramaneau la primul vot din pagina, fara sa dea un amarat de scroll! Erau mai multe voturi la primul vot afisat in pagina decat la cel de mai jos. De aici si confuziile totale cu numarul de voturi si cine cu cine s-a duelat sau cine impotriva cui a castigat.

    Asa ca fara lectii, va rugam, ca suntem satui, este un vot popular, a iesit cum a iesit, cu bune sau mai putin bune, imperfect ca orice demers pe lumea asta, dar amuzant si neoficial, ca doar n-o sa conteze acum jucareala asta de cateva saptamani a cititorilor unui site auto, fie el si unul bun ca Automarket, pentru cine stie ce decizii si strategii in sectorul auto.
    5 8
  • pentru "voi"

    "Pt "eu" si "@eu", voi cred ca ati confundat total duelurile, cu puncte cu tot. Faptul ca ai votat seria 7 nu inseamna ca ai votat impotriva urateniei de Opel, ca sa te citez, ci te-ai duelat cu Mercedes AMG GT daca retin bine, Talismanul a fost vs. Astra, bai baiatule!"


    Tu ori esti dus cu capul, ori asa esti tu. Am scris eu de vreun duel intre Astra si seria 7. Eu am comentat, daca as putea sa spun asa, ca nu inteleg cum de a iesit o masina hidoasa din punctul meu de vedere, Opel Astra, castigatoarea finalei (probabil multe sh-uri). La categoria premium am specificat ce am votat, respectiv seria 7. Daca te doare ceva, daca te-am jignit folosind cuvantul sh, e problema ta, bai baietica...
    10 2
  • Iar a castigat PSD-ul.
    1 0
  • Tralala
    @Stefi au vise umede cu Madalescu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru