Publicul cere, Mercedes oferă: viitoarea generație Clasa A va avea și o versiune Sedan

de Mircea Meşter
Luni, 11.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Succesul celei mai recente generații a lui Mercedes-Benz Clasa A îi face pe oficialii mărcii germane să se gândească la noi zone pe care pot să le cucerească. Marele plan: un Clasa A Sedan care va "trăi" în gamă alături de coupe-ul cu patru uși CLA.

Actuala generație Mercedes Clasa A a fost una a schimbărilor radicale. Puțini își mai aduc aminte despre anterioara generație A-Klasse, un monovolum de clasă mică spre compactă care nu a reușit niciodată să ajungă la prognozele de vânzări ale constructorului german. Tot peisajul gamei compacte Mercedes s-a modificat însă în momentul în care germanii au decis să renunțe la nișe și să dezvolte o compactă hatch care să se ia de guler de la egal la egal cu BMW Seria 1 și Audi A3, principalii săi rivali pe piață. Generația W176 a lui A-Klasse a devenit brusc un punct de atracție plin de caracter și a dat semnalul revigorării estetice a gamei Mercedes, revigorare care astăzi a modificat întreaga linie de modele ale mărcii.

Ei bine, avem noutăți interesante legate de viitorul Clasa A. Conform unor informații publicate de germanii de la AutoBild, viitoarea generație a compactei germane va aduce cu sine o versiune sedan care i se va alătura în gamă actualului CLA, model care intră în așa-numita zonă a coupe-urilor cu patru uși. Mai mult, Mercedes va renunța după o singură generație la CLA Shooting Brake, versiune care nu a adus clienți, și va încerca să mizeze în schimb pe sportivitate printr-un model coupe care se va lupta pe piață cu BMW Seria 2 Coupe și cu Audi TT.

Primele detalii disponibile arată că viitorul Clasa A Sedan va prelua designul frontal al lui CLA în versiunea viitoarei generații, dar modificările vor fi evidente de la stâlpul parbrizului spre partea posterioară.

De exemplu, Clasa A Sedan, al cărui nume final nu este cunoscut încă, va avea geamurile laterale cu ramă, iar linia plafonului nu va la fel de arcuită precum a lui CLA, pentru a oferi spațiu mai mult pasagerilor de pe bancheta posterioară. Zona pentru bagaje devine brusc foarte importantă pentru Mercedes odată cu lansarea noii versiuni, mai ales că noul sedan se va adresa mai ales clienților de pe piețe precum China și America de Nord. Cei mai importanți rivali ai viitoarei berline compacte Mercedes vor fi Audi A3 Sedan și viitorul Volvo S40, care va fi și el lansat în maxim doi ani de constructorul suedez.

Comentarii (4)

  • inca o struto-camila
    14 10
  • @heh A1 sedan arata chiar foarte bine. E ok sa oferi si un sedan in clasa compacta, clasa care in Europa geme de hb-uri.
    9 4
  • *Audi A3
    6 3
  • Era normal. Concurent pt. A3 sedan. Sa vedem si Bmw cu ce vine...ca au anuntat de mult ei un sedan compact derivat din seria 1.....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru