Pur și simplu dureros: un Ferrari și 10 Maserati-uri, chinuite pe 2000 de kilometri de drumuri forestiere în Himalaya

de Mircea Meşter
Marti, 05.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un miliardar chinez și 10 angajați ai săi au decis să parcurgă cei 2000 de kilometri care leagă provinciile Sichuan și Tibet cu 11 mașini de lux, printre care un Ferrari F12. Problema e că "șoseaua" este de fapt un drum forestier, iar 6 mașini au "murit" pe parcursul expediției.

Unul dintre principalele motive pentru care șoferii cu dare de mână din România nu-și achiziționează mașini supersport de lux este legat de starea precare a șoselelor din țara noastră. Și este cumva logic: nimeni nu vrea să investească sute de mii de euro în mărci precum Ferrari și Lamborghini pentru ca acestea să sufere prin gropile născute de nicăieri în mijlocul unei șosele refăcute recent. 

Sau aproape nimeni. Asta pentru că o poveste care vine tocmai din China ne arată că mașinile de acest tip pot să îndure multe dacă sunt puse la cazne nefirești. 

Un grup de șoferi din China condus de miliardarul Ni Haishan a încercat să parcurgă una dintre cele mai proaste șosele din lume: Sichuan-Tibet. Probabil că nu ar fi fost o problemă majoră ca un Ferrari F12 Berlinetta și alte 10 exemplare Maserati Ghibli să parcurgă câțiva kilometri pe macadam, însă un drum de peste 2000 de kilometri pe o "șosea" care traversează Himalaya și care pe alocuri înseamnă de fapt off-road asezonat cu bolovani și traversări de pâraie și pe care ar avea probleme și SUV-urile sănătoase nu a fost tocmai ușor pentru cele 11 mașini care au luat startul într-o încercare pe care presa din SUA o denumește pur și simplu idioată.

Hi Haishan și cei 10 angajați ai săi care conduceau exemplarele Maserati primite cadou de la miliardarul chinez au ajuns în jumătate de efectiv la destinație, pentru că șase dintre mașini și-au dat obștescul sfârșit pe măsură ce au fost obligate să traverseze râuri de munte, crevase și alte forme de microrelief reprezentative mai degrabă pentru drumurile forestiere decât pentru o șosea demnă de un Ferrari și 10 Maserati-uri.

Cum cei 11 temerari inconștienți au realizat și câteva fotografii și clipuri video pe parcursul expediției, aflăm că una dintre roțile Ferrari-ului care a condus șirul de mașini s-a rupt efectiv cu tot cu prezoane, acesta fiind un amănunt reprezentativ pentru stilul în care cei 11 au decis să-și omoare timpul pe parcursul celor 2000 de kilometri de chin.

via en.people.cn, Jalopnik

Comentarii (35)

  • Un moment de reculegere.
    23 0
  • Ce-i dureros ? Pur si simplu sunt masini cu 4 roti si un volan, doar ca au un pret la fiecare surub de 100ori mai mare ca la o masina obisnuita.
    Si o persoana care are de 100ori mai multi bani ca noi a mers cu ea, la fel cum folosim noi loganul pe drumuri foriestiere si s-ar mira africanii.

    Extraordinar dom'le.
    42 15
  • Urmatoarea oprire: Rubicon Trail
    7 0
  • Ce cretin. Se pare ca si creierele "made in china" sunt de foarte proasta calitate. Nu asta ma deranjeaza pe mine.
    Ceea ce nu inteleg eu, e cum dracu reusesc toti cretinii astia sa ajunga miliardari? Ba, nu-mi dau seama cum nu mor de-a lungul vietii, prin selectie naturala, daramite sa mai si ajunga miliardari!
    27 10
  • @mowgli
    selectia naturala ,tocmai ca n-are treba cu inteligenta si bunul simt...din contra...daca ma-ntelegi
    20 3
  • Citez ,, Unul dintre principalele motive pentru care șoferii cu dare de mână din România nu-și achiziționează mașini supersport de lux este legat de starea precare a șoselelor din țara noastră. '' Am incheiat citatul !

    Da de unde...din contra ! Majoritatea miliardarilor de la noi detin cel putin si o masina sport sau supersport in garaj. E drept ca o scot numai pe anumite tronsoane si la zile mari dar ideea e ca miliardarii de la noi nu ezita sa cumpere masini sport supersport chiar si supercar din motivul asta ca nu au drumuri bune ! Nu ii intereseaza...nu el pasa! De...banii munciti cu truda :))))

    @mowgli
    Acum ti-ai dat seama ca totul pe acest Pamant e pe dos ? Cei buni si destepti sunt saraci si bolnavi ! Cei rai si prosti sunt bogati si sanatosi. Sigur cu exceptiile de rigoare. Cine face rau castiga. Cine nu pierde. Mor oamenii adevarati si capusele traiesc. Totusi am o intrebare ! Unde e Dumnezeu cel bun in toate aceste intamplari de pe Pamant ?
    13 10
  • @Scorpionul, sa-l intrebi pe Inexorabil. iti raspunde el la intrebare. ;)
    8 8
  • @scorpion
    dumnezeu e exact acolo unde era cand fiul sau murea nevinovat pt. pacatele lumii intregi....daca tot ai adus vorba.intr-o alta ordine de idei alegerile le facem noi nu dumnezeu.
    18 7
  • inexorabil
    Nu te mai tortura singur cu “enigme existențiale”, dragă Mowgli. Explicația este aceeași dintotdeauna, nesuferind nicio modificare: “Suindu-L (pe Hristos) diavolul pe un munte înalt, I-a arătat, într-o clipă, toate împărăţiile lumii. Şi I-a zis diavolul: Ţie îţi voi da toată stăpânirea aceasta şi strălucirea lor, căci mi-a fost dată mie (nota mea: de către Dumnezeu-Tatăl) şi eu o dau cui voiesc. Deci, dacă Tu Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta. Şi, răspunzând, Iisus i-a zis: Mergi înapoia Mea, satano, căci scris este: Domnului Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui Unuia să-I slujeşti” (Luca 4:5-8). Acest “cui” (pronume nehotărât la dativ) nu cumva ne privește chiar și pe noi, ortodocșii botezați cu apă și Duh?...Eu, unul, simt că am nevoie să devin mai temperat cu…pasiunea auto, căci “Toți cei care, ȋn aceste zile (ale vremurilor de pe urmă), râvnesc să nu-și piardă credința ȋn Mântuitorul Hristos trebuie să se păzească și să stea ȋmpotriva oricărei doriri a lucrurilor materialnice și pământești și ȋmpotriva amăgirii care vine prin bunurile lumești” (Arhiepiscopul Averchie Tausev). Așadar, părintele n-a precizat dacă are importanță starea bunurilor respective, adică dacă sunt noi sau vechi, sau natura lor: tehnologică sau non-tehnologică. Nu te “ȋndrăgosti” de ele! – iată mesajul esențial.

    Scorpionule, nu faci decât să te alături partizanilor…raiului pe pământ – milenarismul. Va veni sigur “dumnezeul” care ne va umple de “virtuți”, el ȋnsuși exhibând “bunătate până la refuz”, anume cel ce se va pretinde (ȋn mod ridicol de stângaci, autodeconspirându-se la timpul prestabilit) Hristos: Antihrist! Vezi mai sus ideea de bază: lumea asta potrivnicul o dăruiește oricărui doritor / pretendent. Cumva o vreți și voi, măi băieți??? “Cine are noroc, are!” – cântau, cinic, cei de la Cassa Loco. Dar vai de “norocul” “răilor și proștilor”, căci de…patronul “norocului” vor avea parte (ai lui vor fi pentru totdeauna), anume de ispititorul nerușinat al Dumnezeului ȋntrupat Iisus Hristos – vă invit să parcurgeți un articol vibrant: Marius Baltă, “Omul faustic”.

    Scorpionule, ȋnainte să-L invoci (mustrându-L?!) pe Dumnezeu Cel, indiscutabil, bun, ȋntreabă-te dacă tu sau oricare seamăn al tău de pe Terra (inclusiv subsemnatul) ai fi vrednic să locuiești ȋn lumina veșnică, alături de El! Părintele Tausev, pomenit mai sus, fiind abordat de un student la Teologie – “Suntem în Biserica cea adevărată – Biserica Ortodoxă. Nu suntem în siguranţă? Hristos a spus că porţile iadului nu vor birui Biserica Lui” – i-a dat o replică surprinzătoare: “Dar ce anume stabileşte dacă tu eşti sau nu în acea Biserică?”…La urma urmei (hai, să nege careva ceea ce urmează după ȋnchiderea parantezei!), fugim cât colo de asumarea, apăsarea și tribulația Crucii (musai perpetue!), fără de care Ȋnsuși Cel Care S-a jertfit de bună voie pe ea ne-a avertizat că nu vom vedea defel Ȋmpărăția Cerurilor, dar, ȋn schimb, visăm necontenit la lapte și miere pe acest pământ efemer ca fumul (nu ni le vor asigura “cruciații” de alde DNA, nu vă amăgiți!), iar această panoramă utopică a fericirii “ar trebui” să ne propulseze spre tărâmul adevăratei fericiri: cea din Casa fără de sfârșit a Sfintei Treimi și a tuturor sfinților MUCENICI / MĂRTURISITORI...Chiar și ȋn Ȋmpărăția Sa eternă și “altfel” de materială, Hristos va purta urmele…cuielor și sulițelor care L-au străpuns, dar – culmea – noi ne-am afișa ȋn fața Lui bine mersi, cu fișa medicală “ȋn regulă” – ȋmi vine instinctiv să râd, dar ȋmi dau seama că sigur ar fi o blasfemie.

    Nope! Dacă vrei să atingi Everestul, atunci nu poți să eviți ȋnvoiala cu tine ȋnsuți de a plăti prețul potrivit. Dacă am fi creat noi Universul, automat n-ar fi fost nevoie de nicio plată. Așa ȋnsă…mucles ȋn front! Zidiții ȋși realizează statusul și, astfel, prin frângerea eu-lui propriu, se supun Ziditorului – iată singurul etos (dramatic, cum nu?) al vieții pe care ȋl cunosc, ȋnțeleg, accept etc.

    PS: @ (@scorpion) a sintetizat, ȋn câteva cuvinte, ceea ce am “ȋnșirat” eu aici. El a atacat direct poarta, ca Germania, iar eu le “ȋntortochez” ca Brazilia.
    19 8
  • @mowgli
    Salut don' Rusu' . Da, chiar ca...... mare ''cretini'' . Dar macar au salvat de la ''deces'' vre-un E treijn-oua d'ala ''lacshori'' si cu tehnologie cat cuprinde, prima din ele este : montarea diuzelor pe capota . Probabil ca atunci ''ghermancii'' au folositi creiere ''made in Romania'' de s-au inspirat de la Dacia :))))) .

    On Topic : E ceva oarecum normal. Fiecare face ce crede de putiinta cu banii proprii . Iar daca banii sunt castigati legal, not comment.


    @inexorabil +1 ca deobicei. Chiar te rog sa nu renunti la pasiunea auto . Uite : Chiar cred ca Buick este net superior lui Lexus :)))))
    6 13
  • @mowgli:

    Este simplu. Miliardarii isi permit sa se distreze, in timp ce tu sau eu apreciem simplitatea si toate calitatile unei masini normale (un bmw e30 de exemplu) si daca o avem, nu am vrea sa ne batem joc de ea.
    Pentru ei este ca si cum eu as juca GTA 5 si mi-as lua un Ferrari si m-as duce cu el pe munti sa-l sparg, adica doar de distractie.
    Se vede grandomania ... a luat si la servitori 10 maserati ca sa se distreze si mai tare :))

    Sa am miliarde de euro si eu as lua toata ziua cate o masina si as incerca sa o torturez fara mila, dar asa stau si ma uit la idiotii de la emisiuni auto care fac teste cu masini sh si distrug masini care la noi inca circula pe sosele. :(
    7 3
  • inexorabil
    Mafia, dar Toyota chiar nu prezintă niciun punct slab?...Veșnic Bembeu și veșnic Foltzfaghen? Am condus Toyota și am rămas impresionat numai de cutia manuală…Belea! Nu cred să existe rivali ȋn lume pentru “manualele” lor, majoritatea făcute “in house”. Și motoarele lor sunt de apreciat, ȋn ambele variante. Dar, arhitectural vorbind…mi se par puțin cam plictisitoare, nu te simți ofensat! Avalon-ul cred eu că alungă această imagine nefastă; apropo, am studiat un exemplar de aproape, prin 2008, ȋn Capitală. M-a lăsat ca la dentist; nici n-auzisem, până atunci, de acest model, pe care l-am considerat direct limuzină. La un moment dat, chiar m-am trezit reflectând: “Ce Lexus???”. Așa ceva mi-ar plăcea “pentru ocazii deosebite”, iar pentru “alergătură” de zi cu zi, Celica. Doar că mă mâhnește frenezia cu care idealizezi nonstop Grupul nipon. Chiar și GM-ul acela de altădată pe care ȋl venerez eu avea “bube-n cap” o grămadă, pe care le admit ȋn spirit de onestitate. Dar tu cultivi…supra-ȋndumnezeirea ansamblului Toyota-Lexus. Dacă ai fi fost femeie, aș fi fost tentat să-mi ȋnchipui că acesta ar fi vibratorul tău, pardon de expresie. Ȋn esență, să nu transformăm o biată pasiune ȋntr-o patimă care ne acaparează sufletul, răpindu-ne astfel șansa…mântuirii. Toate sunt “fierătănii”, dă-le-n pisici! Obiectele, ca și oamenii, diferă unele decât altele d.p.d.v. calitativ – ca teoremă inerentă vieții – dar asta nu ȋnseamnă că acelea “mai puțin bune sau deloc”, ȋmpreună cu adepții lor, trebuie stigmatizați la intensitate continuă, neslăbită. Cumva ți se pare că, moralmente, senzațiile pe care le inspiri “amicilor” tăi de pe AM chiar li se cuvin? De pildă, te-ai imaginat vreodată ȋn postura lui Dan Grecu? Se bucură și omu’ de mașina lui, aia care este, care este să-l cităm pe un mare clasic ȋn viață, ghioagăl Vanghelie. Tu o vezi ca pe o bășcălie de mașină, dar lui ȋi place și gata; ce rost au referirile interminabile la proprietatea lui? Nu va renunța la ea doar fiindcă ȋl / o persiflezi tu, categoric nu!
    Așadar, propune niște teme mai antrenante, că de omleta pe care o faci ȋntruna cu etrejn-ouă “mi s-a luat”, dacă nu cumva ȋncepe să-mi pară grotescă, sincer…
    10 2
  • inexorabil
    Unele de altele, nu “unele decât altele”, scuze.
    5 3
  • @S, stiu ce zici, dar oricat de bogat, n-as face o astfel de idiotenie. Eventual as ridica un Maserati, i-as pune suspensie de off-road si cauciucuri la fel, scuturi de otel si alte baliverne, asta daca chiar sunt fumat bine. Daca as fi miliardar, mi-as lua un Land Rover, Hilux sau Land Cruiser si celor 10 prieteni ai mei si am porni intr-o excursie in jurul lumii. Pariu ca m-as distra mai tare?
    Una e sa te distrezi cu un Ferrari pe gheata sau sa pui o rulota dupa el, alta e sa dai cu el in bolovani pana-i sar rotile. Mie nu mi se pare distractiv.

    @Robert, mafiotul nostru preferat. Nu ma. Au folosit creiere "made in Japan", cele care au proiectat Lexus LS400, GS300, IS300 si altele, cu duze pe capota. Tare, nu?
    Ti-a intrat creierul in limitare, amigo.
    11 2
  • Poți ajunge miliardar prim muncă și cinste. Condiția este să nu o faci sau să ai așa ceva.
    4 7
  • @inexorabil.
    Asta ziceam si eu. Mai demult cand l-am binecuvantat pe Madalescu, deoarece ne face "viata grea". El de fapt ne ajuta sa ne dezlegam de patimile lumesti.
    Unii mi-au dat +, crezand ca-l blestem, (exprimandu-ma "la figurat") si nu ca-l binecuvantez
    0 3
  • @inexorabil "...pe Dumnezeu Cel, indiscutabil, bun..." cred ca ar trebui sa citesti vechiul testament, sa vezi acolo cat de "bun" e d-zeu.Cat despre "Suntem în Biserica cea adevărată – Biserica Ortodoxă" aceeasi prostie o zic toate religiile abrahamice.
    7 9
  • @mowgli
    Eu in locul tau m-as fi ''distrat'' mult mai eficient. As cumpara toate tigaile de Bembeu E-Treij'n-oua ( facand totodata si un gest civic- curatarea domeniului public) si as traversa drumurile forestiere, sper sa nu se infunde cu praf diuzele alea montate ''jmeker'' pe capota ca la Logan . Un fel de ''off road'' cu E trei zeci si n'oua ;) . Totusi un mare avantaj o constituie geamurile spate la manivela , in asa fel masina va crea efectul de ''daun saizing'', lipsa comutatoarelor electrice va face economie la baterie, practic vor rula mai multe manele cu aceeasi baterie . Creierul meu e in regula, probabil o mica ''frustrare'', faptul ca nu beneficiez si eu la masina mea mult mai ieftina de asa diuze montate cu mult mult ''simt de raspundere'' fix pe capota (predispuse la gainatz de pasare) si de geamuri mecanice . Salutarile mele domnule proprietar de masina ''ghermanca'' premium ;)

    @roco. Salut sticletule ! Ca deobicei postezi numai baliverne . Ai auzit de : ''Crede si nu cerceta'' ?
    1 9
  • @inexorabil lasand la o parte potopul, sodoma si gomora ar mai fi:
    Numerii 16 -d-zeu omoara 14000 de oameni pt ca ei( oamenii) protestau ca el (d-zeu) ucide prea multi dintre ei.
    D-zeu ucide 50000 sau 70( dupa alte traduceri) de oameni deoarece au tras cu ochiul in chivotul legamantului.
    Exodul - d-zeu ucide 3000 israeliti pt ca au inventat si s-au rugat la alt zeu.
    Cartea a doua a Regilor 2 -42 de copii au fost mutilati de catre ursi(pusi de d-zeu) pt ca acestia il tachinau pe proroc-ul Elisei.
    Judecatorii 14 -d-zeu il ajuta pe Samson sa omoare 30 de barbati pt ca a pierdut un pariu.
    Judecatorii 11 -Ieftae isi arde fica de vie pt ca d-zeu l-a ajutat sa-i omoare pe Amoniti.
    Cartea a doua a Regilor -d-zeu incinereaza 51 de oameni ca sa demonstreze ca e d-zeu.
    Genza - d-zeu il omoara pe Onan pt ca acesta a refuzat sa o lase insarcinata pe sotia fratelui sau.
    Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise 13:6-10 d-zeu ordona sa iti omori sotia, copiii, fratele si prietenii daca slujesc alt d-zeu.
    Ar mai fi cateva, dar cred ca e destul cat sa intelegi ca d-zeu e de fapt un zeu gelos si psihopat.
    5 9
  • @@mowgli Tu ai auzit de: Daca taceai filozof ramaneai?
    5 5
  • Scuzati-mi frustrarea. Sunt cel mai prost din curtea scolii. Mi-am amintit de vremurile bune cand copiam sa iau bacul'
    7 6
  • PS: Eu traiesc numai legende, punand botul si inghiting galusca la orice. Tratati-ma ca atare ! Semnat Roco !
    5 6
  • inexorabil
    Și zi așa, rocco (și frații săi). Te-ai apucat de statistica “crimelor odioase” ale…Celui Care are drept de viață și de moarte prin ȋnsăși firea Lui imuabilă. Te pomenești că te-au cuprins duioșia și gândul pios ȋn amintirea “asasinaților” din urmă cu milenii. Omule, reține, ȋn caz că ai uitat (prefer varianta amneziei din cauze obiective decât să-ți reproșez…neștiința sau neȋnțelegerea “nucii tari” cu care se identifică mereu ȋnvățătura Sfintei noastre Biserici Ortodoxe) : “Plata păcatului este moartea (nota mea: inclusiv la propriu, ȋn sens FIZIC), iar harul lui Dumnezeu viaţa veşnică în Hristos Iisus, Domnul nostru” (Romani 6:23).

    Cu această “compilație macabră” m-am mai ȋntâlnit, roco, pe vremea când postam pe Gândul online, la rubrica lui CTP, de aceea mă ȋndoiesc că ar fi o culegere bazată 100 % pe eforturile tale investigative; probabil că ai preluat-o “de-a gata” de la un alt “indignat” de pe net care se luptă de zor cu “terorismul religios”, caz particular “talibanismul ortodox”.

    Ai băgat sub scufie, da? Dumnezeu este…Dumnezeu; tu ce ești? A, da, m-am prins: cetățean “autonom” al Republicii Universului “auto-creat”, “apărut din neant” etc. De fapt, ești rob al Lui, ca și mine; fii convins că numai noi ȋnșine putem decide unde ne vom plasa ȋn final: printre oile din dreapta Domnului sau printre caprele din stânga Lui…”Calea neutră”, “căldicică”, este de neconceput; nu avem scăpare de alegere (am vrea noi…).

    File closed.
    9 4
  • * ne-au adus
    2 2
  • @inexorabil eu "cred" in stiinta.Stiinta e bazata pe dovezi, religia nu.Religia e bazata pe credinta( de aici si vb ta madalescu "crede si nu cerceta").Stiinta ne-a adus aici.Datorita stiintei nu mai facem jertfa pt ploaie.Acum intelegem ca ploaia nu e de la d-zeu, ca Pamantul nu e plat( desi mai sunt si in ziua de azi specimene care cred aceste lucruri).
    Da teoria Big Bang are dovezi.Teoria evolutiei are zeci de mii de dovezi, incepand de la fosile pana la ADN.
    Sa stii ca n-am nimic cu tine, chiar iti admir talentul de orator si bogatul tau vocabular.Pari o persoana inteligenta( spre deosebire de madalescu), iar pt mine e o enigma, cum poate o persoana inteligenta sa fie atat de credula cand vine vb de religie, si atat de oarba la multitudinea de dovezi care o contrazice.
    Madalescu pt tine am un singur mesaj: Grow the f**k up!
    4 8
  • @roco

    n-am inteles de ce ai pornit o discutie inutila. Chiar daca traim (cica) intr-o lume in care dreptul la opinie este garantat fight-urile pe teme religioase se vor termina, inevitabil, cu spurcarea "necredinciosului" si o pleiada de caracterizari si jigniri. Plus dezvaluirea micimii sufletului "dreptcredinciosului" convins ca optiunile sale ii dau dreptul (divin?) sa ii judece pe altii.

    Ce vorbeam despre chinez? ca face acelasi lucru pe care il face orice occidental parvenit care distruge masini scumpe prin noroaie, face liniute inutile pe drumurile publice ca apoi sa arda in camp, ori pur si simplu le detine fara sa isi urce vreodata curul alb in ele?
    5 6
  • mircea
    @all
    Guys, pentru că nu suntem la Trinitas.net, o să vă rog să o lăsați mai moale cu discuțiile despre religie. Acum 2000 de ani nu se vorbea despre mașini, iar noi nu vorbim aici despre acum 2000 de ani. Fair enough.
    Mulțumesc pentru înțelegere. Orice comentariu suplimentar pe subiectul ăsta va fi eliminat.
    4 5
  • inexorabil
    Sigur, Mircea, respectăm pactul! “Nu-i locul și nici timpul potrivit”(de parcă ar fi vreodată…) pentru Adevăr, care, fiindcă ne sfredelește de mama focului sublima comoditate și sfânta nepăsare, ȋși primește “binemeritatele” etichete, ȋn frunte cu “religie”. De fapt, eu n-am făcut altceva decât să dau curs unei solicitări a lui @mowgli (care n-are absolut nicio vină).

    Straniu, Mircea, nu-i așa? roco dixit că am “evoluat” cu toții dintr-un punct (nici dracu’ nu-și poate explica cum era, de când era și de ce era unde era), care se plictisise singur ȋn Universul “necreat” și atunci ce s-a gândit el? “Stai că ajung eu cineva și le arăt eu talibanilor de alde inexorabil cum vine treaba”. Cât despre “inoportunul”…Creator, dacă El n-ar fi vrut să apară pe pământ nici măcar un șurub de mașină, darămite mașina ca tot unitar, atunci, ȋn mod sigur, n-am mai fi stat azi de vorbă, neexistând, firește, niciun site “cu profil auto”. Dar noi nici măcar nu-I (“i” mare, nu “L” mic) mulțumim ori de câte ori ne ridicăm de la masă.

    Ochei, leidis! Volens nolens, mă ȋntorc cu coada ȋntre picioare la GeM-ul meu dulce-amar cel de toate zilele.

    Să fiți iubite, punctelor! Pup you cu toată romgleza de care I’m able.
    3 1
  • @inexorabil iti mai raspund o singura data si cu asta am incheiat (promit mircea).Da conform teoriei big bang-ului, universul s-a format in urma unei explozii dintr-un pct foarte dens si fierbinte.Sunt si dovezi pt asta.Cum ar fi expansiunea OBSERVABILA a universului.Deci daca universul este in expansiune, inseamna ca la un moment dat universul a trebuit sa plece dintr-un pct.Acum sa analizam varianta religioasa a formarii universului: d-zeu a creat uiversul+pamantul in 7 zile.Sunt dovezi?NU!Trebuie doar sa crezi si sa nu cercetezi.Sa fii o alta oaie in turma de cateva miliarde.
    2 5
  • intr-o lume concreta va bateti in teorii :))

    io sunt de parere sa lasam religia sa ne explice trecutul si stiinta sa ne raspunda la intrebarile despre viitor.
    3 3
  • @vianu o teorie stiintifica este concreta( cauta definitia teoriei stiintifice) deoarece se bazeaza pe dovezi.Tu te referi la ipoteza.Multi confunda cele doua.
    Eu prefer explicatia stiintifica, bazata pe dovezi, a trecutului.
    2 1
  • dovezile actuale au la baza un nivel al cunostintelor stiintifice de la momentul vorbirii. Cum fizica, chimia, etc evolueaza prin noi descoperiri ce guverneaza universul stiut, cred ca e la fel de extremist (ca si teoria/ipoteza existentei unei forte creatoare constiente) sa spui ca Big Bangul a fost o realitate indubitabila.

    Big Bangul este dovedit de ceea ce cunoastem ACUM si, la momentul vorbirii, explica cel mai bine Universul. "Maine" s-ar putea sa ne dam seama ca ne-am inselat si ca Marea Explozie nu merita decat statutul de...ipoteza.

    si sa inchei....extremismul stiintific e la fel de periculos ca si cel religios.
    4 1
  • @vianu corect ce zici tu, nici n-am zis ca pe viitor nu e posibil sa avem o explicatie mai buna si mai detaliata asupra formarii universului.Dar in prezent din ce cunoastem, teoria big bang e cea mai buna explicatie.Si ce cunoastem acum e cu mult mai mult decat ce se cunoastea acuma 2000 de ani.Pacat ca unii oameni traiesc in trecut, ignora prezentul si nu-si deschid mintea asuprea viitorului.
    4 3
  • @top

    da, ca pamantul e plat. Lucru ascuns de nasa si dovedit de geniile iutubului :))
    4 0
  • Băieți, ce au toate astea cu situația din Coreea de Nord?
    :)
    Totul e relativ, nu fiți "extremiști".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru