Puritalia Berlinetta, expus la Geneva: un GT echipat cu sistem de propulsie plug-in hybrid cu peste 970 CP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 06.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Puritalia a expus noul Berlinetta în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul va fi produs în doar 150 de unități și este echipat cu un sistem plug-in hybrid capabil să ofere 979 de cai putere și aproape 1.250 Nm. Sprintul de la 0 la 100 km/h are loc în doar 2.7 secunde.

Puritalia este unul dintre constructorii de nișă care a ales să închirieze unul dintre standurile Salonului Auto de la Geneva. În cadrul evenimentului elvețian, Puritalia a prezentat noul Berlinetta, un GT fabricat din materiale ușoare și echipat cu un sistem de propulsie de tip plug-in hybrid.

Structura lui Puritalia Berlinetta este fabricată din fibră de carbon și aluminiu, aceleași materiale fiind utilizate și pentru caroserie. Distribuția maselor pe punți este de 50:50, iar conform oficialilor Puritalia, doar 150 de unități Berlinetta vor fi asamblate.

Sistemul plug-in hybrid a fost botezat Purhydrive și este alcătuit dintr-un motor V8 de 5.0 litri capabil să producă 760 de cai putere și un motor electric amplasat pe puntea spate. În total, sistemul PHEV pregătit de Puritalia oferă 979 de cai putere și 1.247 Nm. Resursele sistemului hibrid sunt gestionate cu ajutorul unei transmisii automate cu șapte trepte. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.7 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 334 km/h.

Bateria pregătită de Puritalia are o capacitate de 5.2 kWh și îi permite lui Berlinetta să parcurgă în mod electric până la 20 de kilometri.

Sistemul hibrid este controlat de un software special care integrează și o componentă de inteligență artificială.

Acesta recunoaște stilul de șofat și modifică răspunsul motoarelor pentru performanțe de top. În plus, șoferul poate alege din trei moduri de rulare: Sport, Corsa și e-Power.

La interior, clienții se vor bucura de scaune îmbrăcate în piele, de un instrumentar digital de bord cu diagonala de 12.3 inch și de un ecran central de dimensiuni generoase amplasat pe verticală.

Comentarii (2)

  • Balzac
    Super masina design si date tehnice(chiar daca-i plug-in hybrid) ...de nota 10.La o prima vedere am crezut ca-i Alfa (era prea fain)...
    3 0
  • Frumoasa jucaria.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru