Puternic, dar atent cu mediul: viitorul Range Rover Sport Coupe ar putea avea şi o versiune electrică cu autonomie de 500 km

de Daniel Popescu
Duminica, 24.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul model Range Rover Sport Coupe ar putea primi şi o versiune electrică, pe lângă una hibridă şi una de performanţă.

Land Rover testează în prezent viitorul model Range Rover Sport Coupe pe care îl va lansa pe parcursul anului viitor şi care este bazat pe platforma modulară iQ[Al], utilizat şi de "fraţii" de la Jaguar pentru modelul F-Pace.

Este însă posibil ca Range Rover Sport Coupe să preia de la F-Pace nu numai platforma modulară, ci şi propulsia integral electrică, potrivit unor informaţii neoficiale dezvăluite de publicaţia Autocar. Sursa citată afirmă că sistemul de propulsie electric ar include o baterie de mari dimensiuni care va permite modelului să ajungă la o autonomie oficială de până la 500 de kilometri.

Nu va lipsi nici o versiune hibridă, care va include un motor electric, o baterie de dimensiuni mai mici şi un motor turbodiesel SDV6 de 3.0 litri.

Evident, viitorul SUV al celor de la Land Rover va beneficia şi de o versiune de performanţă, iar în acest caz principalele zvonuri indică un propulsor similar cu cel care va fi disponibil pe Jaguar F-pace SVR.

Astfel, este vorba despre un motor V8 de 5.0 litri care va genera circa 542 CP.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru