Putin este nemulţumit de limuzina rusească. GAZ şi Marussia vin cu propuneri noi

de Bogdan Mirică
Luni, 25.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vladimir Putin şi-a exprimat dorinţa de a avea o limuzină de producţie rusească. Preşedintele a fost însă nemulţumit de propunerea celor de la ZIL şi aşteaptă acum noi concepte din partea constructorilor locali Marussia şi GAZ.

Cu câţiva ani în urmă, Vladimir Putin, eternul lider de stat al Rusiei, şi-a exprimat dorinţa de a avea o limuzină autohtonă, de talia actualelor BMW Seria 7 şi Mercedes S-Klasse. Modelul urma a fi folosit de şeful statului, dar şi de ceilalţi oameni de conducere ai Guvernului.

ZIL, un fost producător de maşini din Uniunea Sovietică, a fost primul care a răspuns provocării lui Putin şi a prezentat un concept în mărime naturală în luna septembrie a anului trecut. Prototipul s-a numit ZIL-4112P şi a dorit să impresioneze cu un motor de 7.7 litri, cuplat la o transmisie automată cu şase trepte.

Se pare că eforturile celor de la ZIL nu au fost pe placul lui Putin şi propunerea a fost refuzată. În prezent, alţi doi constructori sovietici râvnesc la un contract cu statul pentru producţia unei limuzine oficiale. Este vorba despre cei de la GAZ şi Marussia Motors, aceştia din urmă find recunoscuţi pentru prezenţa lor în Formula 1 şi pentru producţia de supercaruri exclusiviste.

Urmareste Automarket
Potrivit ultimelor informaţii din presa locală, GAZ pregăteşte un model de lux bazat pe Volkswagen Phaeton şi Audi A8, ce ar urma să fie gata abia în 2014.

De cealaltă parte, Marussia a organizat deja un concurs de design şi a analizat deja propunerile finaliste.

Proiectul câştigător va fi anunţat în data de 1 mai. Propunerile înscrise în concursul organziat de Marussia sunt expuse în galeria foto de mai sus.

via carscoop

Comentarii (9)

  • :))
    rusii astia nau inspiratie deloc..........
    rolls cadillac volga bentley pana si ceva detali de la fisker karma toate amestecate in aceeasi oala........
    29 6
  • Cred ca vrea o Lada dinaia de s-a chinuit el acu cativa ani s-o porneasca. Cred ca ii sta gandul numai la ea! :)
    20 2
  • antiqua
    pozele 1 si 3 sunt chiar faine...
    10 3
  • soferul iadului
    In Rusia exista una din cele mai bune scoli de design auto, iar un numar impresionant de designer rusi lucreaza in studiourile de design ale marcilor europene si japoneze . Sunt cateva propuneri foarte interesante pentru un automobil de asemenea dimensiuni.
    12 3
  • @soferul iadului ai dreptate, au cateva scoli de design, dar cred ca problema este la cei care decid
    mi se pare interesant 14
    12 1
  • Ce-i care-l ironizeaza pe Vladimir Putin, ar trebui sa-si imagineze un politician roman, care solicita unui producator tot roman, o masina pentru demnitari produsa in Romania.

    Va dati seama ce ar insemna pentru imaginea tarii o asemenea solicitare?!! Insa un asemnenea politician roman ar fi un politician de vis. Rusii au un presedinte de vis!
    Si inca ceva: ZIL nu este un fost producator. Pentru ca daca era un "fost" producator, nu ar fi putut sa i s e faca o asemenea comanda.
    14 1
  • Valodia
    Sa stiti ca rusii nu sint slabi sau prosti (dupa cum considera unii) in design, arhitectura, tehnologii si inovatii. Multe firme, companii au ramas cu politica mai modesta. Pu a progresa este nevoie de investitii imense, e nevoie de schimbat tot aparatajul si multe altele... si dupa toate astea e normal ca si venitul nu e la nivelul BMW,Mercedes s.a. iar la salariu de top nici nu mai stai cu gindul. Dar sa revin de unde am pornit. Majoritatea specialistilor se indreapta spre producatorii internationali foarte mari de unde au si salarii pe masura si un servici care-i permite sa treaca de limitele standartului. Toate tarile fostei USSR pleaca la munca la ei si au salarii de 1000-5000$ la nivel mediu, iar ei lucreaza pu alte tari sigur la servicii dintrales. Putin sa stiti ca nu degeaba a fost reales. Au mai fost candidaturi bune insa la el au vazut ca el vrea sa ridice tara si producatorii autohtoni la nivelul celor mai dezvoltate tari din lume. Transportul public este de prod autohtona, absolut interzis de alta productie, asta pu aceea de a spori productia lor. Asa un presedinte va fi dorit de orice stat care-si ridica tara si nu alte interese personale sau a hotilor.
    11 0
  • un oarecare
    POate un Logan limusina
    0 2
  • @Valodia

    Bravo sau.... maladet -:::))! Un comentariu extrem de pertinent! Rusii sunt un popor care refuza sistematic sa-si dea tara pe mainile altora. Iar Vladimir Putin este un sef de stat care se naste la 200 de ani!

    Numai imbecilii care nu au habar despre realitatea vietii economice din Rusia isi permit sa ironizeze aceasta super-putere! Eu nu pot sa le recomand decat sa arunce o privire pe harta lumii! In mod cert ii va lua cu .... frig!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru