Q7, cinci stele in SUA

De Automarket
Publicat Luni, 16.10.2006
Dupa semiesecul de la testele de siguranta organizate de EuroNCAP, Audi Q7 a primit maximum de pucntaj la testele din Statele Unite.

Noul SUV lansat de Audi a obtinut saptamana trecuta cinci stele la testul NHTSA, corespondentul american al testului EuroNCAP. Administratia Nationala a Sigurantei pe Autostrada si in Trafic (The National Highway and Traffic Safety Administration) a oferit SUV-ului german cinci stele pentru siguranta soferului si pasagerului la impactul frontal, un rezultat mult imbunatatit in comparatie cu cel pe care Audi Q7 l-a obtinut la testele EuroNCAP. Tot cu cinci stele a fost punctata si protectia pasagerilor din fata si spate la testul impactului lateral. La testul de rasturnare Audi Q7 a primit insa doar patru stele.

Vicepresedintele executiv al Audi America, Johan de Nysschen, a declarat ca Audi a demonstrat dintotdeauna un puternic angajament pentru siguranta. “Am stiut ca Audi Q7 va fi unul din cele mai sigure SUV-uri disponibile atunci cand l-am construit, iar acest test confirma pozitia noastra”.

Audi Q7 vine cu un pachet de securitate standard care include cele mai noi sisteme de siguranta.

Varianta standard este echipata cu sistemul quattro (tractiune integrala), airbaguri duble fata si laterale, airbaguri cortina pentru cap care protejeaza toate cele trei randuri de pasageri, centuri de siguranta pretensionate in trei puncte pentru toti pasagerii, sistem de ancorare pentru scaunul copilului de tip LATCH, ABS si program de stabilitate electronica (ESP) cu detector de rasturnare (rostogolire). Sistemul de asistenta laterala Audi (Audi Side Assist), care avertizeaza soferul de vehiculele aflate in punctul orb la viteze mai mari de 50 de kilometri pe ora si airbagurile laterale spate pentru al doilea rand de pasageri sunt caracteristici de siguranta optionale.

Comentarii (3)

  • NHTSA/EuroNCAP
    Este stiut insa faptul ca NHTSA este mai putin solicitant decat EuroNCAP. Sunt multe modele care au luat 5 stele la NHTSA si care s-au facut de ras la EuroNCAP.
    0 0
  • Gore din Chitila
    NHTSA
    Ce relevanta are pentru Europa testele facute de autoritatea americana. Voi unde traiti? Si oricum EuroNCAP este un for mult mai bine "dotat" la capitolul teste de impact.
    0 0
  • Vlad-Atlanta
    ...
    In acest articol inso nu scrie ca pentru ca o masina sa fie vinduta in SUA trebuie sa primeasca unele imbunatatiri in domeniul singuranta care nu sunt cerute in Europa. Deci este o diferenta intre cele doua modele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru