Rabla 2010: trei prime de casare la cumpararea unei masini!

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.11.2009
Desi prima de casare ramane la 3.800 de lei, editia 2010 a programului Rabla va introduce un sistem de vouchere transmisibile, iar un client poate sa utilizeze pana la trei vouchere simultan, pentru a obtine o reducere de 2.700 de euro.

Esential

3.800 de lei este valoarea primei de casare pentru editia 2010 a programului Rabla.
3 prime de casare pot fi folosite de un proprietar pentru achizitia unei masini noi prin intermediul acestui program.
2.700 de euro este reducerea maxima disponibila prin programul Rabla in 2010, daca utilizati trei vouchere de casare.

In anul 2010, programul Rabla va debuta inca de la 1 ianuarie, iar acesta va permite casarea a maxim trei masini pentru un client. Mai mult decat atat, statul va implementa un sistem de vouchere, care vor fi transmisibile. Astfel, dupa casarea unei masini, proprietarul vehiculului respectiv va putea sa vanda voucherul primit in schimbul rablei, sau sa cumpere inca unul sau doua vouchere de la alti proprietari pentru a achizitiona o masina noua cu o reducere mai mare.

Prima de casare isi va pastra valoarea din 2009, respectiv 3.800 de lei. Astfel, daca un proprietar caseaza trei rable sau obtine trei vouchere, acesta va avea o reducere totala de 2.700 de euro la achizitia unei masini noi. Cel mai popular model vandut prin intermediul programului Rabla va costa astfel 3.700 euro – fiind vorba de Dacia Logan 1.4 MPI in versiunea de echipare Ambiance, iar un Sandero 1.4 MPI in aceeasi versiune de echipare va costa 4.190 de euro cu toate taxele incluse – ambele exemple luand in considerare utilizarea a trei vouchere ale programului Rabla.

Prima etapa a programului Rabla a vandut aproape 12.000 de autoturisme, in timp ce a doua etapa din 2009 a programului de innoire a parcului auto a adus 9.649 de masini noi in Romania. Constructorul roman de automobile Dacia a marcat 47% din vanzarile realizate prin programul Rabla, pe cand in cea de-a doua etapa acestia au realizat 60% din vanzari.

Etapa trei a programului Rabla a realizat vanzari de peste 100 de unitati pentru doar doua marci.

Cele doua marci care au vandut peste 100 unitati sunt Dacia si Renault-Nissan Romania, pe cand locul trei este obtinut de dealerul Radacini Motors, care distribuie marcile Opel si Chevrolet. Cei de la Radacini Motors au vandut doar 57 de unitati, in timp ce dealerul Skoda Autec Autotechnik a obtinut locul patru, iar AutoItalia a vandut 30 de unitati in cea de-a treia etapa a acestui program. Dacia si-a epuizat deja cota de 3.350 de unitati vandute in prima parte a lunii noiembrie, deoarece a reusit sa vanda in jur de 2.000 de unitati in luna septembrie.

Via | ZF

Comentarii (91)

  • Marius_N
    Povesti nemuritoare romanesti
    Tipic romanesc. Niste nebuni.
    Ideea in sine e buna. Dar...praftica ne omoara pe noi.
    Toti mosii care au rable, si toti samsarii, or sa ridice mult pretul si pretentiile, pentru a ceda rablele lor sau acele vouchere. Si pana la urma se va lipsi omul......mult zgomot pentru nimic.
    Uitati-va la germani - au aplicat programul rabla un timp, au dat un bonus masiv pt casare, au cumparat oamenii, si cu asta basta. Punct.
    Of doamne, cata imbecilitate in Romania.....pt lucruri care ar trebui sa fie fff simple!
    77 17
  • bogdan
    tipic romanesc
    TIPIC ROMANESC
    BIROCRATIE, HARTII, MITA, RELATII-PILE ETC.
    Era mai simplu sa o faca 3.800 x 1,5 sau x2 =5.000-7.500
    Fara complicati fara dureri de cap.
    44 17
  • logica romanului
    Asteptam 3 prime de casare, in loc sa cumparam acum cand sunt reduceri!
    Credeti ca daca se va aproba treaba asta se vor mentine reducerile actuale? Va spun eu ca nu!
    25 11
  • Mircea
    Ideea in sine pare ok
    Si banuiesc ca a fost data tocmai ca anumiti baieti destepti sa nu profite de pe urma acestor bani iar mosul sa-si vanda si el Dacia pe vreo 2500 de lei, ca degeaba o tine in fata blocului, bani de una noua oricum nu mai are.

    Hai sa fim putini optimisti, e bine ca se face totusi ceva, pana la urma sunt niste bani publici dati unei categorii de contribuabili. Eu ma astept ca valorea sa creasca pentru ca si dealerii vor participa cu ceva la aceasta prima, ca in definitiv ei sunt cei mai castigati din povestea asta. Aici cred ca ar trebui sa se umble: statul da 3800, pai atunci si dealerul sa fie obligat sa dea cel putin la fel.
    27 5
  • :))
    Loganurile se vand ca pita calda fratilor, pe vreme de criza :))
    Sunt curios daca va ajunge Base presedinte si BOC priministru cum vor evolua lucrurile, fiind ca domnu Boc cand a fost primar la cluj, a schimbat orashul de tot, fiind ca nu a mancat banii, ia dat unde trebuie, voi nu vedeti ce dornici de razbunare sunt PSDistii, platesc pentru procente la sondaje :)), platesc din bani nostrii, eu zic ca daca base iese presedinte iara si boc priministru, acest proiect rabla va avea succes si o sa fie prima si mai mare :D


    Insa sa lasam politica deoparte si sa vedem daca o sa fie lansat proiectul :D
    16 31
  • marisa
    rabla
    VREA CINEVA 3 BONURI VALORICE ?
    186 33
  • AndreiRN
    Socialism
    Un program socialist care penalizeaza pe cei fara masina sau pe cei cu masini noi deja.
    13 14
  • Alexandru
    E doar zvon?
    De unde aveti aceasta stire?? E o nascocire de-a voastra sau e vreun comunicat oficial, avand in vedere ca inca nu s-a format un guvern si +ca vin alegerile..?!?
    9 12
  • chiar este pe bune? eu cred ca este in avantjul nostru daca chiar sar realiza asa ceva.de cand intra?
    11 4
  • Cosmin
    plm
    Un lucru bun facut pana la jumatate. treaba timic romaneasca.
    Partea buna e ca o sa scapam de rable, mai mult spatiu, mai multe locuri de parcare.
    18 3
  • Rabla intreita
    Pana la urma reducerea este doar pe hartie pentru, ca nimeni nu iti va da rabla lui pe degeaba, constient fiind ca tu vei castiga 900 de euroi pentru ea. Sunt convins ca se va cere minim 200 Euro pe fiecare bon de casare.
    Daca se va pune in practica asa ceva vor fi avantaje de toate partile.
    Cumparatorul are un pret mai mic, proprietarul de rabla scapa de ea si castiga pensia pe o luna(daca are saracu atat), ADP-ul scapa de rablele de pe strazi si din parcari. Pana la urma toata lumea castiga cate putin. Pana si cei care nu au nimic de a face cu acesta afacere vor castiga la aspectul si valoarea mediului in care traiesc nemailovindu-se zilnic de imaginea masinilor in putrefactie din fata blocului sau de pe strazi.

    Poate cineva va gandi cu responsabilitate si aceasta problema, pana la urma.
    16 6
  • Prima cit LOGANU"
    Pina nu ajunge prima de casare cit versiunea de baza DACIA LOGAN nu-mi iau alta masuna . HAHAHHAHAHA
    8 7
  • ha ha ha
    ha ha ha
    E CAM VRAJEALA.DACA TE DUCI LA DEALER,BA NU TE INCADREZI CU SALARUL,BA TE COSTA MAI MULT SI DE FAPT REDUCEREA DISPARE SUBIT.DACA VREAU SA IAU O MASINA,DE CE SA-MI IMPUNA EI DOTARILE?IN STRAINATATE,AC,ABS,GEAMURI ELECTRICE SI AIRBAGURI SUNT DEJA IN DOTAREA DE SERIE A MASINII.CA SA NU MAI ZIC DE MOTORIZARE.INTERESUL AR FI DIN PARTEA DEALERILOR SA-SI VINDA MASINA,NU UN ANUMIT TIP DE MASINA.SI IN FUNCTIE DE CERERE SA-SI FACA UN STOC DE MASINI,NU SA INCERCE SA VINDA CE AU PE STOC.SI ALTCEVA:DACA VREAU SA IAU UN MERCEDES DE CE NU SE POATE PRIN RABLA?CE,AIA NU-I MASINA?
    10 6
  • nu mai scrieti ineptii pana nu se voteaza legea va rog eu!!! nu faceti parte din grupul jurnalistilor care nu isi verifica sursele
    3 5
  • george
    pt mine vestea este nemaipomenita, numai sa fie adevarata, am o masina veche pe care o tin in fata portii degeaba, asa as scoate ceva pe ea si as elibera locul, oricum bani de una noua nu am, asa ca daca s-ar aproba, eu as vinde primul bonul
    12 3
  • Silviu
    rabla
    Cred ca ideia este de laudat ,cu toate ca deocamdata e in faza de proiect care cu putin noroc se va aproba. Problema este ca numai asa se vor putea aduna rablele de pe strada si le va creste si pretul .Dar ca de obicei pe multi ii framanta ca nu cumva sa se imbogateasca altii de pe urma faptului acesta.......In rest multi carcotasi care oricum ar fi treaba tot nemultumiti vor fi .!
    3 3
  • marinica
    pret rabla
    sper sa mareasca pretul pt rabla
    14 4
  • Detin 3 bonuri valorice,le voi valorifica cumva.chiar in ciuda domniilor lor Mircea si mai ales Alex care ofera 200 de euro iar el sa primeasca [ipotetic] 900 euro? Alex chiar crezi ca MOSII au imbatrinit degeaba? faini oameni am fost noi cind am cumparat Dacia ! am fost in primul rind educati ,
    6 4
  • ovidiu
    ha ha ha,
    nu stiu cine it va da tie ~900 euro pe voucher :) Daca ai 1800 euro (valoarea a 2 bonuri) mai bine ii dai ca avans la credit pe langa voucherul primit pe rabla si esti la fel de castigat fara sa te tiganesti cu "oameni educati" pe o bucata de hartie.
    6 4
  • de cat timp tre sa fii proprietas sa beneficiezi de program
    15 3
  • ramoro
    eu am batut palma cu cineva cu 600 euro. pe langa cei 300 de euro ramasi mai are si alte avantaje de la dealer. nu va lasati pacaliti cu 200 de euro
    8 7
  • masinile[rable]trebuie sa fie in circulatie sau pot sa fie si radiate?
    30 6
  • pt petre
    pai mos ''petre'' oare cine crezi ca iti da tie mai mult de 200 euro pe bon valoric sau vrei sa te imbogatesti acum la batranete
    3 8
  • ha
    ramoro prietene te-a gasit si pe tine sa-i dai 600 euro bun baiat
    4 1
  • care stiti dak pot sa cumpar 3 dacii d la cineva fara sa le trec pe numele meu (vecgi de peste 12 ani)si sa le dau la remat eu si sa imi iau 3 tichete valorice
    17 5
  • anonim
    anonim
    ii ceva interesant si bine ca vom scpa de rablele astea
    9 1
  • rabla
    sper sa mai mareasca pretul de rabla ,si mai bine ca vom scapa de rablele astea
    8 1
  • rabla
    Pentru mihai,iti dau eu 3 masini cit dai pe ele?
    8 3
  • tuzgureanu
    rabament
    este o porcarie ca tot ce se face cu mare tambalau pt nimica nu sint in stare sa dea legi simple si practice toti cei ce ne conduc de nas isnt niste teoreticeni filozofi si asmd
    5 3
  • rabla
    daca este luat talonul pt cauciucuri mai trebuie scos de la politie chiar si daca o duc la rabla/////////////
    9 2
  • vand bonuri
    care vrea 2 bonuri pt programul rabla mail pe
    27 1
  • razvan
    rabla
    care vrea un bon valoric ptr programul rabla
    18 4
  • gheorghesorin
    rabla
    vind cupon valoric rabla
    26 3
  • masina pt rabla
    vand masina dacia1310 pt programul rabla
    25 1
  • OLTCIT
    EU AM UN OLTCIT CARE ARE ITP SI ESTE DIN 1993.VREAU SA-L VAND CU 1400 LEI .ESTE CINEVA INTERESAT?
    BINEINTELES PENTRU RABLA.
    7 2
  • masina pt rabla
    vand dacia 98 pt programul rabla
    9 3
  • Rabla
    O idee ar fi ca banii sa nu reprezinte un cupon valoric ci sa fie dati cash dar sa oblige printr-un contract pe cel care-si da rabla sa-si ia alta masina dar nu mai veche de 2-3 ani sa zicem,de la 3800 pana la 24000 ron sau chiar mai mult e o mare diferenta pentru o masina noua iar romanii sunt saraci.chiar daca nu se reinoieste parcul auto macar sa se imbunatateasca.....parerea mea...
    4 0
  • rabla
    doar prostii,rabla de 3 ori ! VRAJEALA,vreti sa apara mosulica cu o Dacia Duster sa crape inima in "smecheri?
    1 7
  • rabla
    cum vindeti voi bonul valoric care deocamdata nici nu exista?
    abia in februarie incepe programul rabla copii.
    5 1
  • caut RABLA
    persoana interesata sa cumpere Rabla/cupon valoric pentru programul rabla,as dori sa intru in posesia masinii la inceputul programului,adik in februarie,pentru ca atunci intentionez sa achizitionez masina noua :D,puteti trimite email la rog seriozitate.Si eu sunt din constanta.
    10 2
  • pret cupon rabla
    Stie cineva mai exact cu cat se vinde un cupon de rabla?
    12 5
  • rabla
    daca tota lumea vinde ; pretul cuponului =0
    6 4
  • vand voucher,pret negociabil.nr 0767748735
    6 1
  • PUIUTU
    RABLA
    VIND DACIA 1310 TLX AN 89 PENTRU PROGRAMUL RABLA PRET 1600 RON . JUD ALBA TEL. 0753052077
    7 1
  • daniel
    rabla
    am 3 rable trebuie toate pe numele meu pt a cumpara una noua
    10 0
  • vurcinde
    rabla
    dacie pt rabla 13 milioane constanta mesaj la bibihalat@yahoo.com
    3 1
  • logan
    Am 3 rable,dar nu le vand,de fapt le/am dat deja la program si am luat Loganul.Practic de gratis,decat sa dau un bon cu 200 de euro mai bine vand acum LOGANULcu 2000 de euro.Este cineva interesat?Astai bisnita mai concetatenilor.
    12 1
  • Florin31HD
    vind Renault 11 an 1984 bun si pentru Rabla..Hunedoara...tel0741362136...2000Ron negociabil
    0 1
  • Vand rabla
    Vand Dacia 1310 89' pentru programul rabla,,, pret foarte bun
    5 1
  • costica
    vand fiat pt vouchere
    Vand fiat pentru program rabla in stare de functionare ITP valabil suna la
    4 0
  • rabla
    cat este valabil bonul valoric de la rabla?
    6 3
  • Florian
    bon RABLA
    Bonul valoric de la rabla e valabil 30 de zile.

    VAND VOUCHER RABLA in curte la REMAT, in momentul in care il primesc, dupa ce casez rabla proprietate personala. BUCURESTI.

    1500 RON.

    Florian.ardelean@gmail.com
    1 3
  • -
    trebuie ca masinile sa fie pe numele meu ca sa le pot da la rabla???asta nu este precizat pe nicaieri...omul ce poate intelege din toata harababura asta???trb explicat in detaliu.
    8 0
  • dacie ptr programul rabla
    am o dacie ptr programul rabla 1500ron in bucuresti
    carmenvitan@yahoo.com
    0 3
  • sal
    vreau sa stiu daca sunt din judetul suceava unde pot sa ma duc cu masina adica cu aia veche s-au tre s-o duc la bucuresti?unde ma pot adresa.va rog ajutati-ma.ms
    2 2
  • rabla
    programul rabla incepe pe 20 februarie,daca va sunt de ajutor.
    4 1
  • rabla
    cit ne costa pina obtinem bonu valoric
    2 1
  • rabla
    cei care insinueaza ca au bonuri valorice de vandut , mint cu nerusinare.Bonul valoric[ voucher] se elib. de cei de la REMAT numai in momentul cand le-ai pus la dispozitie un act doveditor dat de Dealer Autorizat ca doresti sa achizitionezi un autoturism de la ei. Asa ca masina ta costa un mil. si un pic , contravaloarea [fierului vechi].
    0 1
  • hgffd
    da ce nu ai voie sa iti cumperi numai logan?
    0 0
  • dric
    lasa-i sa isi cumpere mcv si sa isi faca dric din el.
    2 0
  • Marian
    Rabla
    vreau sa stiu si eu toate conditiile pentru program.
    Va multumesc!
    5 3
  • aiurea
    Voucherul este transmisibil asa ca un client poate sa cumpere inca unul sau doua vouchere de la alti proprietari pentru a achizitiona o masina noua cu o reducere mai mare. Folosind trei vouchere la achizitionarea unei masini noi, romanii pot obtine o reducere de 2.700 de euro.

    De aici se deduce clar ca trebuie sa fii proprietarul a cel putin una dintre cele 3 rable.
    1 0
  • ANDREI
    VAND DACIE PT PROGRAMUL REMAT SAU BON VALORIC
    VAND DACIE SAU BONUL VALORIC 0763892673
    8 0
  • romica
    voucher
    vand voucher (oras Dej) 0761147076
    0 0
  • Liliana
    vand dacia pt vaucher
    Tulceanca, vand dacia pentru vaucher. E batranica dar in stare buna de functionare 5-600 Euro. Rog seriozitate.
    0 1
  • HARKO ANTAL
    Vand RABLA
    VAND DACIE 1310 PT PROGRAMUL RABLA ACTE LA ZI STARE PEFECTA DE FUNCTIONARE. MURES harko_antal @yahoo.com
    1 1
  • am o dacie ptr programul rabla (braila) 0769795189
    VAND DACIE PT PROGRAMUL REMAT SAU BON VALORIC
    3 0
  • zmau ion
    rabla
    vind dacia ptr .rabla 2000 ron
    0 1
  • Cameluta
    Auto-rabla
    Care este REMAT-ul din jud.Hunedoara unde trebuie sa predai rabla pt.voucher?A inceput si in HD eliberarea voucerelor?
    2 0
  • rabla
    poti sa nu fi proprietarul niciunei masini rable?
    9 0
  • olteanu
    vand dacia 1310
    vand dacia 1310.......apropo masina trebuie sa fie completa?eu nu mai am cutia la ea......:D
    0 0
  • Rabla radiata
    De ce nu se primesc si masini radiate din circulatie?Am radiat anul trecut masina pentru programul Rabla si nu am mai luat masina noua, de ce sa nu pot lua acum?
    2 0
  • giorgiana
    cumpar voucher
    cumpar 3 vouchere ofer 1000 - 1200 ron pe unul , cine este interesat sa imi scrie pe adresa giorgiana_miti@yahoo.com
    3 1
  • Valabilitatea cuponului
    Cât timp sunt valabile cupoanele de la casarea rablei? Mai bine spus în cât timp trebuie folosite cupoanele ? Sau sunt fără valabilitate?
    11 2
  • gheorghe
    rabla
    As dori sa stiu daca proprietaru trebuie sa fie prezent la predarea masini la remat .Imputernicire este valabila? .Cu toate actele masini .
    6 1
  • Stoica Tudor
    SCHEMA RABLA 2010 TICHETE VALORICE
    AM FACUT UPLOAD LA SCHEMA PENTRU PERSOANE FIZICE PENTRU PROGRAMUL RABLA 2010. BAFTA!
    LINK-UL ESTE URMATORUL:
    http://hotfile.com/dl/30212571/e26cd3d/SCHEMA_PF_PROGRAMUL_RABLA_PDF.rar.html
    1 1
  • baia mare
    sunteti numai panareme,mintiti oamenii.dati_ne masini mai ieftine sau macar lasati_ne sa le inscriem la noi sa nu mai dam bani la bulgari nu mai bagati taxe k nu marita
    2 0
  • Florinell
    Salut
    Vand bon valoric ptr programul rabla ...relatii la tel 0768418001
    4 2
  • BON RABLA
    Cumpar 2 Bonuri pt programul Rabla cu toate actele in regula. Rog seriozitate : E-mail: topicvlad@gmail.com , 0744344684
    4 0
  • popa anghel
    rabla
    vand trei auto pentru programul rabla,s-au schimb cu super nova sau solenza stare perfecta de fuctionare i.t.p. valabil cel putin inca un an
    1 2
  • Primul site de anunturi vouche
    Primul site de anunturi vouchere RABLA
    Primul site de anunturi vouchere RABLA,din Romania:

    http://rabla.cupoane-de-reduceri.com/
    1 1
  • MARE TZEAPAAA !!!
    Nu inteleg de ce tineti de pret... luati-va voi masini daca mai aveti cateva mii de euro bune..... probabil nici cumparatorii de vouchere habar nu au ca atunci cand isi inscriu masina cea noua or sa plateasca impozit 16% pe venit adica 1830 lei la 3 vouchere , 610 lei de fiecare voucher.... lacomia romanului ....
    1 0
  • alexmihaivica
    vind auto 95 pt RABLA
    vind vaucer pentru programul rabla 0768923342
    1 4
  • Rabla
    Anul trecut am predat Dacia la Remat,trebuia sa plec din tara si nu am mai radiat-o.Mi-au dat 7 lei pe masina in stare de functionare.SAPTE LEI!Acum cind am sa merg s-o radiez,oare mai promesc vaucerul?
    1 4
  • mihastefan
    rabla
    pina in ce lina se mai primesc rable
    0 2
  • dar pana cand tine programul rabla?
    0 1
  • andrei
    logan
    vreau si eu 2 tichete.cat cereti pe ele?
    3 0
  • cristea
    despre rabla
    cate masini poate duce o pers juridica la rabla?
    ast un rasp
    0 0
  • Cosmin
    Probleme de perceptie...
    Programul Rabla este dupa parerea mea o mostra reprezetativa de "gandire romaneasca". In primul rand, e o contradictie aici foarte evidenta pe care se pare ca nimeni nu o sesizeaza... Ce legatura poate exista intre "fondul pentru mediu" - care se presupune ca ar trebui sa fie folosit pentru protectia mediului si acest program care are ca scop declarat "stimularea cumpararii de masini"- fie ele si noi. Oare nu masinile sunt unul dintre principalii factori de poluare? Da, dar masinile vechi polueaza mai mult, veti spune. De acord, dar acest program stimuleaza in primul rand cresterea numarului de masini, si avand in vedere acest lucru iata cum banii pentru mediu sunt folositi intr-un scop tocmai pe dos fata de cel propus. Si in niciun caz in interesul nostru, al romanilor, dimpotriva. Adevaratii beneficiari sunt marile companii producatoare de masini (in cea mai mare parte straine sau cu capital strain) si cei ce au incasat oarece "comision" gras pentru a pune la punct si sustine un asemenea "program" in interesul acestora. Se pare ca noi romanii avem grave probleme de perceptie. Am ajuns sa ne bucuram atunci cand cineva ne face rau. Ganditi-va doar cate lucruri bune puteau fi facute cu acei bani in situatia economica in care ne gasim. Pentru a intelege mai bine, sa ne uitam peste granita: da, Programul Rabla exista si in alte tari... doar ca acolo functioneaza asa: dai o masina veche si primesti... o bicicleta noua. Iata cum se stimuleaza cumpararea de masini in tarile civilizate. In Germania, in intersectii, prioritate au bicicletele. In Japonia s-a introdus recent obligativitatea detinerii unui loc de parcare. In mai toate tarile exista culoare unice pentru transportul in comun iar in altele se pune problema interzicerii circulatiei autoturismelor cu o singura persoana sau aplicarea unei taxe pentru locurile neocupate; a existat si o initiativa legislativa supusa votului in parlament ce viza interzicerea circulatiei automobilelor ce folosesc benzina si motorina. Dar cel mai bun exemplu este Amsterdam-ul unde, de exemplu, de vreo 20 de ani se intrec edilii sa desfiinteze cat mai multe locuri de parcare si exista cartiere intregi unde masinile nu au acces. Si sunt votati pentru asta. Noi ne plangem pana si de taxa auto... pentru ca se pare ca noi romanii nu intelegem nimic... Si vom fi tare surprinsi si revoltati daca asemenea reguli ne vor fi impuse, inevitabil, in curand de comunitatea europeana. Dar ne lasa rece ca banii nostri sunt cheltuiti aiurea, pe "programe rabla", ba chiar ne bucuram...
    0 1
  • rabla
    Cosmin, nu ai dreptate ci inpotriva scade, de ce pentru ca 3masini vechi= cu o masina noua!!!
    0 0
  • Cosmin
    Raspuns
    pentr Alex: Reducerea problemei la o chestiune de aritmetica este nerealista.

    Teoria ta nu poate sta in picioare din doua motive:

    1. De obicei masinile vechi sunt nefunctionale, defecte, uzate moral, sunt masini ce nu mai merita sau nu mai pot fi reparate, deci care oricum nu ar mai fi folosite.

    2. Numarul masinilor noi ce vor fi cumparate depinde de numarul oamenilor ce se hotarasc sa-si cumpere o masina, ei luand aceasta decizie in functie de conditiile ce li se ofera. (pret, facilitati, etc.)

    De remarcat ca cei mai multi dintre cei care isi cumpara o masina in romania, iau aceasta decizie nu pentru a-si satisface o nevoie reala ci din cu totul alte motive (pe care ei le percep ca fiind reale), de cele mai multe ori masina putand fi inlocuita cu o umbrela sau cu un bilet de tramvai. Nu mai vorvesc de sananatatea psihica si fizica (de obicei burtosi, candidati la infarct pe la 40 de ani) a celor ce merg 30 de metri pana la buticul de la coltul strazii pentru a-si cumpara tigari! (cunosc mai multe asemenea persoane!)

    Acesti oameni sunt victimele unei psihoze colective create si intretinute prin:

    -TV, filme, media;

    - conceptiile mostenite de genul "daca ai masina esti domn";

    - apucaturile contagioase ale manelistilor pentru care fericirea inseamna sa te "dai" cu masina ascultand la maxim manele si sa o folosesti ca "aspirator de gagici" (comparatia e cat se poate de nimerita dupa parerea mea intrucat aspiratorul e facut pentru a aduna doar gunoaie)

    Traiasca industria de masini!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru