Rabla 2013: 20.000 de tichete a 6.500 RON fiecare, disponibile de astăzi până în noiembrie

de Sebastian Toma
Luni, 10.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programul de înnoire a parcului auto din România a debutat astăzi, un sfert din cele 20.000 de tichete fiind distribuite centrelor autorizate în prima fază.

Esential 6500 lei este valoarea unui tichet Rabla.
4.289 tichete Rabla au fost împărţite astăzi colectorilor autorizaţi.
Programul Rabla 2013 a debutat astăzi în toată ţara, 20.000 de tichete urmând să fie alocate centrelor autorizate din toată ţara. Potrivit Mediafax, doar un sfert dintre tichetele Rabla au fost distribuite astăzi, acestea fiind livrate centrelor care au fost autorizate în prima fază a procesului de sortare. Dintre cele 20.000 de tichete, 17.000 sunt destinate persoanelor fizice. Spre comparaţie, în 2010 au fost distribuite 190.000 de tichete Rabla. Începând de astăzi, persoanele interesate de înscriere în Programul Rabla 2013 pot apela la colectorii validaţi în program.

Spre deosebire de anii trecuţi, ediţia 2013 a schimbat modul de distribuire a tichetelor, acestea fiind împărţite în funcţie de numărul de maşini mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, realizate conform statisticilor DRPCIV. Apoi, distribuirea tichetelor s-a făcut egal între punctele de lucru aparţinând colectorilor validaţi în program, fiind interzis transferul sau schimbul acestora între colectori.

Acest lucru a dus la situaţii ciudate, cum ar fi 61 de tichete Rabla 2013 distribuite unui singur colector din Capitală, în timp ce un colector din Vâlcea a primit doar cinci tichete. Cel mai ”bogat” tichet de colectare din România este în Olt, acesta fiind singurul din judeţ.

Urmareste Automarket
În cazul în care un colector epuizează stocul de tichete primit iniţial, acesta poate depune o cerere de suplimentare la instituţie, putând obţine 200 de tichete la fiecare cerere, în funcţie de stocul disponibil.
Însă, tichetele distribuite colectorilor şi neeliberate în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare de la data distribuirii vor fi trimise înapoi la AFM pentru redistribuire. Programul Rabla 2013 va fi activ până în data de 20 noiembrie 2013.

Via Mediafax | AFM

Comentarii (3)

  • Stiam ca doar 5.000 s-au pus azi in circulatie, prima transa !
    3 0
  • razvanis
    Mai verificati informatiile , 4289 tichete s-au trimis azi la colectori,
    http://afm.ro/main/programe/psipan/2013/distribuire_tichete_pe_colectori.pdf
    3 0
  • Pacat de valoare care este destul de mica tinand cont ca pana in anii trecuti se puteau folosi 3 tichete care ajungeau la 11400 lei toate. Tinand cont ca puteai achizitiona si la 1500-1600 lei unul economia la cumpararea unei masini noi era mai mare. Nu mai zic daca aveai in curte si o masina mai veche care mergea casata.

    Insa statul nu doreste se pare ca omul normal sa renunte la rable cu adevarat, prefera sa directineze banii in buzunarele clientelei politice si a baietilor destepti...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru