Rabla 2013: Un singur tichet de 1.500 euro în loc de 3 de 3.800 RON

de Sebastian Toma
Miercuri, 23.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului vrea să schimbe şi programul Rabla, fiind posibilă trecerea la un sistem cu un singur voucher, care să aibă o valoare de 1.500 de euro.

Esential 1.500 euro ar putea fi valoarea unui tichet Rabla 2013, spune Ministrul Mediului, Rovana Plumb.
Odată cu introducerea noii formule a timbrului de mediu, Ministerul Mediului va schimba şi Programul Rabla, informează Mediafax. Ministrul Rovana Plumb doreşte să schimbe sistemul cu trei vouchere la un sistem cu un singur voucher, cu o valoare mai mare, care să prevină apariţia speculei. Voucherul respectiv ar putea valora până la 1.500 de euro, cât două vouchere "vechi" la un loc. Premierul Victor Ponta este de acord cu această iniţiativă, susţinând că sistemul este dedicat celor care vor să cumpere un automobil nou prin progamul de casare, nu celor care vor să tranzacţioneze pe bursa nereglementată şi neimpozitată a tichetelor Rabla.

Pentru moment, noile tichete de 1.500 de euro nu au fost aprobate, fiind vorba doar de o propunere a Ministerului Mediului. Însă, programul Rabla 2013 ar putea debuta încă din luna martie, ceea ce înseamnă că reprezentanţii executivului pregătesc o soluţie în acest sens. În cazul în care programul Rabla ar utiliza un singur voucher, cu o valoare de 1.500 de euro, piaţa automobilelor rulate ar putea să ia o turnură neobişnuită, existând posibilitatea ca unii proprietari să crească preţul unor autovehicule cu o valoare modestă până la acest prag, iar vehiculele cu valoarea reală de 1.500 de euro să fie trimise rapid la casat în vederea tranzacţionării tichetelor obţinute.

Noul tichet ar putea să nu fie transferabil.

În 2011, programul Rabla a dus la scoaterea din uz a 116.641 automobile vechi din circulaţie, care au fost înlocuite de aproximativ 40.000 unităţi noi. Ediţia 2010 a programului Rabla s-a dovedit a fi cea mai de succes de până acum, marcând 186.854 unităţi casate şi 60.000 maşini noi cumpărate. Ediţia 2009 marca doar 32.327 unităţi casate, subliniind efectele crizei financiare care abia începuse să-şi facă efectul asupra României.

Via Mediafax

Comentarii (43)

  • Multumim Tovarasului Ponta si Guvernului lui. Traiasca Partidul Comunist Roman.

    P.S. Sunt deschis la replici negative da doar din partea celor care doresc sa-si cumpere o masina noua si care au votat cu Partidul Socialist USL
    36 17
  • este o aberatie.doamna ministru nu prea este realista
    traieste intr-o alta lume
    17 9
  • Inca o lovitura primita de oamenii normali care incearca sa achizitioneze o masina cu pret de lista intre 8000 si 15000 de euro si care face ca in mod indirect multi sa se intrepte spre firma autohtona (la care contribuie si taxa/timbrul auto de ani buni).

    Cred ca inainte sa dea o lege legata de masinile noi/sh, guvernele din ultimii 7-8 ani se consfatuiesc intai cu Renault si cu presedintele Dacia, asigurandu-le usor primul loc la vanzari.

    Guverne de servitori indiferent de culoarea politica. Fac ce li se dicteaza de afara.
    17 5
  • marius
    Orice tara din lume isi protejeaza industria auto.
    Nu vad de ce ar trebui protejati samsarii de masini SH.
    Nu aduc nici un beneficiu.
    23 8
  • maxweider
    Ziaristii ar trebui sa tipe in gura mare ca vechea metoda de a primi vaucher este facuta pentru samsari.

    De ce ?

    Intrati aici si cititi

    http://forum.softpedia.com/topic/906897-voucher-rabla-propunere-legislatienormative-nouanoi/

    As dori ca si initiatorul acestui subiect sa citeasca si daca poate sa ia legatura cu ministerul sau cu alti ziaristi mai influenti sa se expuna metodele de acolo.
    4 1
  • Mircea
    Cred ca ar fi bine daca s-ar da bani in loc de voucher. Eu de ex am o masina cu vechime de peste 15 ani (un Espero), dar nu am bani sa-mi iau alta noua, chiar si in rate/leasing. Masina e functionala complet, ITP la zi, dar e veche si uzura isi face simtita prezenta, a inceput sa pice ba una ba alta.

    Vreau sa scap de cea veche a.i sa nu mai polueze, dar pentru ca e veche evident ca nu o pot vinde cu un pret ok (taxa de mediu e de vreo 500 de euro se pare pentru masinile non-euro), deci cine sa o cumpere doar ca sa dea 500 de euro? Cel mult pentru piese, dar piata e plina de piese pentru Espero.

    Daca tot vor sa fara o treaba buna, eu as prefera sa imi dea si 1000 de euro din cei 1500 cat se spune, dar sa stiu ca n-am dat masina pe nimic. Ei scot o masina poluanta din circulatie, eu ma aleg cu ceva.
    25 1
  • catalin
    sa sil bage ponta in anus pe voucher si pe rabla... sa fie un voucher in valoare de 76 mil si sa fie folosit numai de catre titularul masinii si sa ateste asta ca este posesorul harbului de mai bine de 5 ani ca ar scoate toti bisnitarii din schema ... sa nu fie vandabil.... si cei care au harburi si vor sa le valorifice sa le dea si lor 500 euro .... ca banuiesc ca mai mult nu ar face rabla !
    9 0
  • 2500-1500 = 1000 euro ... atat scoate profit din asta ponta ....... japca frate la drumul mare
    9 2
  • jan valjan
    toate tarile isi protejeaza industria autohtona,frate-miu are un logan taxi cu 170000 km si a schimbat doar consumabile,taranii vor sa sara direct de la pegas la audi,bravo ponta
    6 7
  • ptr jan valjan
    bai romanasule,pai nu iti cumparai mai usor un logan cu trei tichete in loc de unul?si eu mi-as lua logan dar nu am atatia bani pentru ca toti banii din tara asta se duc la politicienii astia de doi bani si la complicii lor adica la pensionari si bugetari...o sa se vanda fix 3 masini prin programul rabla...
    11 4
  • ae;lrghwepirugpserhgc[mqaerh
    frateee si ce daca se tranzactioneaza (speculeaza) tichetele???sintem intr-o tara "libera"???daca mie imi convine sa dau pe tichet 3000lei care-i problema??? intre noi fie vb vreau sa achizitonez pe tichete ,dar nu sint dispus sa dau mai mult de 1500(vb aici de vechile tichete)...daca e unul dispus sa dea 2000 sau 3000 f bine....pretul unui produs sau serviciu se stabileste acolo unde vinzatorul si cumparatorul se-nteleg(asta-i ec de piata)...bine nu vb aici (vezi "ferma animalelor" unde toate animalele sint egale intre ele ,dar porcii sint mai egali)de cei cu petrolu,gazu,curentu adica stapinii de sclavi...deci unde-i problema?nu-mi convine, nu cumpar ...imi iau second..vb cuiva de mai sus n-are bani de noua nici de second ,dar vrea multi bani...sa fie sanatos daca-si gaseste cumparator,daca nu ,o sa se uite la el si o sa-l inrameze pe perete si ramine si fara masina...hai sa aveti bafta
    5 7
  • @ae;lrghwepirugpserhgc[mqaerh
    Frateeeee, daca esti intr-o tara libera, ce-ar fi sa platesti si taxe pentru banii pe care ii faci din specula (tranzactiile) cu tichete. Daca ne-am obinui cu totii sa solicitam un bon fiscal cand cumparam ceva sau sa platim corect taxele, sa vezi ce bine am duce-o cu toti......... Si, cu siguranta, ar scadea si taxele pe care le impun guvernantii, oricare ar fi ei!
    9 5
  • rfghgfhgdrtgusug
    @nimeni:si cine te impiedica?...apropo cite bonuri fiscale ai solicitat saptamina asta? numa trompete!!!
    5 2
  • romanul ramine tot un prost...pleaca ai nostri,vin ai nostri,noi muncim ca prostii.Rotatia cadrelor,adica guvernelor,aceeasi gisca in alta traista.

    Vai de mama noastra,ca nu mai scapam de astia...
    7 0
  • abcdefg@yahoo.com
    Am predat anul trecut( februarie) masina la o firma pentru colectarea deseurilor de a o valorifica la programul RABLA 2012.Nici pana azi nu mi-au radiat-o.Predarea s-a facut in baza unei Procuri speciale autentificata.Stie cineva ce pot face in cazul ca nu o poate preda la programul RABLA de anul acesta?Tichetul ramane firmei.Cine plateste impozitul?
    1 0
  • Razvan
    uite va dau eu o alta idee daca scopul real al acestor "masinatiuni" e chiar reducerea poluarii: sa monteze gratis catalizatoare, filtre la masinile vechi. eu am luat un catalizator universal cu vreo 300 de lei. si nu simt vreo diferenta in functionarea motorului. e drept nu stiu ce probleme ar implica la motoarele proiectate din start fara catalizator...
    4 0
  • Razvan
    si cine are 2-3 masini vechi de ce sa nu poata folosi mai multe vouchere?? firmele de exemplu...
    9 0
  • Da va duce mintea. Scopul programului Rabla era sa se scape de cat mai multe rable de aceea se puteau tranzactina tichetele. logic ar fi sa mareasca numarul de tichete de achizitionarea unei masini noi la 4-5 tichete.
    3 0
  • dan cluj
    Am scapat de dracu(PDL)si am dat de maica-sa(USL).Asa sa va ajute Dumnezeu gunoaielor!!!!
    4 1
  • robert Zalau
    Si eu zic ca are fie bine sa mareasca nr de tichete la 4, 5. Daca ii face asa la 1.500euro, putin o sa cumpara masini. Ori sa faca diferite TICHETE rabla! Ar fi o ideie duna. Pentru diferite tipuri de masini, refer la microbuse, autobuze. Diferite tichete, diferite valori. Si sa obliga care de exemplu cumpara tichet sa cumpara si masina!!!
    4 0
  • ERA OK LA 900 EURO 1 TICHET,PANA LA 3 TICHETE,SA SE SE FI SCHIMBAT SUMA LA 1000 DE EURO,NU CRED CA S-AR SUPARA PROPRIETARUL DE GOLF DIN 92 SA-SI SCHIMBE CU UN LOGAN NOU CU SERVO LA PRETUL DE 4000 EURO SI CU REDUCERE CUM A FOST IN TRECUT CA AJUNGEA LA 3300 EURO,CRED CA E O SUMA SUPER CORECTA PT O MASINA NOUA,MAI ALES CU CREDIT PE 10 ANI CUM DAU MAI NOU,NU SA-SI RISTE VIATA IN BOMBA AIA.SI NU VA MAI PLANGETI CA IN GERMANIA ITI DA 100 DE EURO PE UN HARB !
    7 1
  • VRAJALA MARE!!!

    SARACII ROMANI PE CE BANI ISI MAI CUMPARA MASINA???

    CU 3 VOUCHERE ERA APROAPE 3000 EURO

    ACUMA AI 1500!!

    RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    9 1
  • de cand se incepe programula asta?
    2 0
  • VIVISERIFU
    EU ZIC SA NE DEA LA SCHIMB O MASINA NOUA PE RABLELE NOASTRE ,SI ASA II IMPACA PE TOTI
    3 0
  • @Catalin . Am citit mai toate comentariile, insa al tau este de departe cel mai slab. Prin lipsa de logica. Eu nu discut aici suma propusa, pentru ca pana la urma o astfel de poveste se face in functie de buget, eu vorbesc despre posibilitatea de a cumpara acest voucher. In cazul in care vor hotari ca netransmisibil este varianta castigatoare, atunci succesul acestui program va fi un esec total. Pentru ca - cei care au rable nu vor mai avea nici un motiv sa le caseze, pentru ca posiilitatea cumpararii unei masini noi cu discount de 1500 de euro e tetanta, dar imposibila. Cei mai multi nu au our si simplu diferenta necesara, iar creditarea se stie bine e la pamant. Deci nici rablele nu or sa dispara, nici masini noi nu or sa se cumpere. Bunaoara, si aceti guvernanti se reped ca fata mare la maritat. Nu cauta niciun fel de solutie. Se reped doar sa interzica ceea ce nu stiu combate. Ai sa vezi cata lume o sa isi puna pofta in cui cu o astfel de hotarare. Odata cu hotararea asta vor fi scosi din schema si multi dintre cei care ar fi vrut sa isi ia o masina noua, nu doar bisnitarii, ceea ce nu cred ca e de bun augur. Cred ca mult mai cinstit ar fi fost sa ne spuna ca nu mai vor sa sustina un astfel de program, nu sa ne abureasca spunandu-ne ca rata impunge....
    4 0
  • iulian
    Vlad...tuuu graiesti un adevar,dar pacat ca multi dintre semenii nostri ,lasa de dorit la capitolul . Vlad, asta e un program ce trebuie sa dea bine in fata celor ce n-e conduc (U.E). Si cum romanul nostru e praf si se bucura precum copilul caruia ii oferi o jucarie noua,uita ca aici e un joc politic si nu se tine seama de tau (ca familie),iar bancile si firmele de recuperare,pentru ei e mana cereasca. Fratilor inainte de a face pasul,priviti ofertele (preturile),ratele pe luna,vedeti la ce suma se ridica rata pe un an sau cinci si vezi atunci daca se merita.Nu va aruncati cu capul inainte ,ca capul face,capul trage.DESTEAPTATE ROMANE,CA ZACI IN PROSTIE.
    0 0
  • iulian
    Vlad...tuuu graiesti un adevar,dar pacat ca multi dintre semenii nostri ,lasa de dorit la capitolul a gandi. Vlad, asta e un program ce trebuie sa dea bine in fata celor ce n-e conduc (U.E). Si cum romanul nostru e praf si se bucura precum copilul caruia ii oferi o jucarie noua,uita ca aici e un joc politic si nu se tine seama de bugetul tau (ca familie),iar bancile si firmele de recuperare,pentru ei e mana cereasca. Fratilor inainte de a face pasul,priviti ofertele (preturile),ratele pe luna,vedeti la ce suma se ridica rata pe un an sau cinci si vezi atunci daca se merita.Nu va aruncati cu capul inainte ,ca capul face,capul trage.DESTEAPTATE ROMANE,CA ZACI IN PROSTIE.
    0 1
  • Ady f.v.
    Este logic faptul ca odata o masina casata, primeste un vaucer. Indiferent de valoarea acestuia. Daca este 1 se duce pe o singura masina noua achizitionata de cel care este interesat, in cazul in care sunt 3 vaucere se caseaza 3 masini ( cu 3 masini mai putina poluare) ideea este ca daca vaucerul este transmisibil logic ca interesul pentru a duce o masina la casare este mai mare din punct de vedere a celor care nu au posibilitatea sa-si cumpere o masina noua . Se mai poate ca in urma obtinerii banilor pe vaucer , respectivul sa-si achizitioneze tot o masina veche care este posibil sa polueze la fel. Mai este si varianta acelor masini care efectiv nu mai circula datorita starii tehnice si care ele nu mai polueaza . Variante de interpretare sunt multiple , acum depinde de cel care finalizeaza legea , ce i se sugereaza!!
    2 1
  • LA MUNCA, SAMSARIILOR!!!!!!!!BRAVO GUVERNULUI.
    1 4
  • traian
    Detin deja o masina care este euro 4 si o rabla de care doresc sa ma scap.Daca tichetele vor fi personalizate si nu se vor putea instraina ce sa fac cu acel tichet ? Decat sa-mi cumpar logan mai bine bicicleta.O sa-i trimit voucherul lui ponta sa se spele cu el pe cap.
    8 1
  • maria 15.03.2013
    Avand foarte multi someri, iar alti fara nici un loc de munca si nu se incadreaza pentru somaj,au rate la imobiliare, sau pentru a se vindeca prin diferite spitale din tara sau chiar sa isi puna o proteza dentara, de copii pentru a merge la scoala , la facultate, cu speranta de a avea o viata mai buna, nu cum au avut parintII.
    De ce calculati costurile gazului metan, curentul electric la valoarea euro, atata timp cat noi avem lei, iar salariul minim 170 euro si nu ne putem gandi la o masina de lux.Daca sunt pensionari de ce-i mai angajati si nu lasati tineretul sa-si faca un viitor.
    3 2
  • varzaru george
    daca vreau sa-mi iau un logan chel 1.4 sa zicem in lizing ..si am doar vauceru de 1.500E mai platesc vro suma de bani avans?
    0 0
  • claudiu
    PANA CAND TOT AMANATI PROGRAMUL RABLA ?MAI BINE SPUNETI OAMENILOR ...NU SANT BANI , SI NU MAI INCEPE CU ACEST GUVERN , ...LA MULTI ANI ...RABLA ,NU MAI DEZAMAGITI , NE SATURARAM .DE AMANARI ,,,,,
    3 0
  • Daca sunt propirtar pe actul de vanzare-cumparare si inregistrat la fisc , pot beneficia de tichet rabla 2013 mentionez ca , cartea de indintitate si talon sunt pe numele propietarului vechi?
    2 0
  • ady f.v.
    da , daca actul va implini 1 an, de cand s-a produs tranzactia.
    0 0
  • tilica
    dupa un an da alta lege ponta si ramai cu tichetu
    1 1
  • voucher-ul va fi unul nominal(folosit doar de proprietarul rablei)!problema este alta,daca prop are puterea financiara sa achizitioneze o masina noua!
    1 0
  • astazi am sunat la un centru remat din prahova sa ma interesez despre programul rabla 2013 ,iar proprietarul centrului mi-a spus ca masina trebuie sa aiba itp-ul la zi.ati auzit asa ceva
    0 1
  • @ sorin
    la 10.04.2013, 19:57

    Degeaba suni de pe acum la centrele REMAT, nu au ce să îţi spună, nici ei nu cunosc încă regulile programului.

    Nu te impacienta, mai aşteaptă 10-15 zile şi vei afla toate detaliile.
    0 0
  • darius
    eu am 3 rable acasa ce fac cu ele, daca nu am bani sa imi iau alta noua? hai ca pe una iau 1500 euro, dar pe celelalte doua?
    0 0
  • @Darius

    Poti sa le casezi pe toate trei si sa vinzi tichetele. Evident, nu vei lua 1.500 euro pe tichet, ca nu ar mai avea niciun avantaj clientul, dar iei cateva sute de euro pe un tichet fara prea mari batai de cap. Spre exemplu, cand era un tichet rabla 3.800 ron, pe piaţă se vindeau cu sume cuprinse între 1000 şi 1500 ron, deşi puteai să cumperi unul cu 2000 ron daca erai mai neinspirat.

    Cat despre masini, cei care le intermediaza le cumparau cu 1500 ron.

    Totul depinde de cati bani poţi să iei pentru vouchere. NU UITA CA SUNT VALABILE DOAR 45 de zile de la emitere, dupa care devin "bune de pus in ramă".
    0 0
  • Am citit si eu toate comentariile si spun ca sunt in asentimentul multora dintre voi ! Si eu spun ca ne cred chiar asa de prosti spunandu-ne ca s-a marit valoarea de la 3800 la 65 de mii de lei in realitate s-a micsorat la jumatate caci in loc de 12000-13000 lei primim 65oo lei . Ca sa nu stea omul la coada ca sa piarda timpul , ar trebui programare ! Nu se respecta datele si timpul prea scurt este stabilit intentionat ,ca sa nu te poti incadra in acest timp si sa pierzi tichetul ,dar ei sa-ti fi luat masina la casare si sa ramai cu buzele umflate ! Asa este am scapat de Manda si am dat peste Tanda ! Niste mincinosi ,hoti si excroci ! Promit marea cu sarea in campania electorala si apoi dupa ce pun mana pe putere fac numai de-a-ndoaselea ! Astia ar trebui arestati si judecati nu Becali si Gica Popescu , et. co. Macar Gigi Becal din ce-o fi furat a facut case a ajutat oameni sarmani , a facut biserici etc. Ce-au facut PDL-istii cu cei 50% taiati din buzunarele bugetarilor ? Este condamnat Boc et co ? Au inchis scoli , spitale , intreprinderi , au distrus locuri de munca si nu-i intreaba nimeni de sanatate !
    3 0
  • sa fereasca sfantu pntru ca or venit astea la putere mai avem putina rabdare si ne vor beli de vii nu mai consuma paie pt .a ne parli am fugit cat am putut ca sa aleg ce a fost mai rau eu as dori an loc de tichete rabla sa ne beleasca ca a-m ajuns mai rau de cat rabla]//////////
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru