Raliul Dakar, ziua 1: Sainz, lider după prima zi, Duster pe 26

de Daniel Popescu
Duminica, 06.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz este primul lider în Raliul Dakar 2013 după ce l-a surclasat pe Lucio Alvarez la volanul unui Red Bull Buggy. Cele două Dustere din competiţie ocupă locurile 26 şi, respectiv, 57.

Esential 24 de secunde este avansul lui Carlos Sainz in Raliul Dakar dupa triplarea timpilor din prima zi
26 este cea mai buna pozitie ocupata de un Renault Duster dupa prima zi din Raliul Dakar
Raliul Dakar 2013 a început sâmbătă la Lima cu o probă specială desfăşurată pe o distanţă de numai 13 kilometri, pentru ca cei aproape 500 de participanţi să se acomodeze cu deşertul sud-american.

Dublul campion mondial de raliuri Carlos Sainz a fost cel mai rapid la clasa auto după ce a fost cronometrat cu 7:40 la volanul unui Red Bull Buggy şi a fost urmat de argentinianul Lucio Alvarez (Overdrive Toyota)

Acesta din urmă i-a învins pe Guerlain Chicherit (SMG Buggy) şi Nasser Al-Attiyah (Red Bull Buggy), care au ocupat la egalitate poziţia a treia.

Stephane Peterhansel, câştigătorul ediţiei de anul trecut, a avut un start relativ modest în nota echipei X-Raid Mini şi ocupă doar locul opt, la egalitate cu coechipierii săi Krzysztof Holowczyc şi Leonid Noviktskiy.

Cele două exemplare Duster introduse în competiţie de Renault Argentina sub sigla constructorului francez au început raliul cu performanţe decente: Emiliano Spataro ocupă locul 26 în clasamentul general, în timp ce Jose Francisco Garcia este pe 57, în condiţiile în care 152 de piloţi au ajuns la finalul etapei.

Din cauza distanţei scurte parcurse în prima zi, timpii realizaţi de piloţi au fost triplaţi, conform regulamentului competiţiei.

RALIUL DAKAR 2013 - CLASAMENT GENERAL DUPĂ PRIMA ZI:

 1. 
Carlos Sainz Red Bull Buggy 7m40s 2. Lucio Alvarez Overdrive Toyota + 8s 3. Guerlain Chicherit SMG Buggy + 10s 4. Nasser Al-Attiyah Red Bull Buggy + 10s 5. Ronan Chabot SMG Buggy + 12s 6. Krzysztof Holowczyc X-Raid Mini + 34s 7. Leonid Noviktskiy X-Raid Mini + 34s 8. Stephane Peterhansel X-Raid Mini + 34s 9. Giniel de Villiers Imperial Toyota + 35s 10. Nani Roma X-Raid Mini + 37s

RALIUL DAKAR 2013 - REZUMATUL PRIMEI ZILE:

RALIUL DAKAR 2013 - TRASEUL ZILEI A DOUA:

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru