Raliul Dakar, ziua 2: Peterhansel preia conducerea, Sainz rămâne blocat în dune

de Daniel Popescu
Luni, 07.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephane Peterhansel a preluat conducerea în Raliul Dakar la finalul celei de-a doua zile, după ce Carlos Sainz a pierdut timp preţios într-o dună de nisip.

UPDATE - Carlos Sainz a fost reinstalat în fruntea clasamentului general din Raliul Dakar după ce organizatorii au constatat că sistemul GPS nu a funcţionat corespunzător. Sainz a pierdut peste 20 de minute în probă de duminică din cauza faptului că sistemul GPS nu a înregistrat un anumit punct de trecere prestabilit din zona unor dune de nisip.

Cea de-a doua probă specială din cadrul Raliului Dakar a avut loc în jurul localităţii peruane Pisco, iar cei aproape 500 de participanţi au avut de parcurs un traseu de 242 de kilometri presărat cu numeroase obstacole şi dune de nisip în deşertul sud-american.

După ce a câştigat prima probă specială, Carlos Sainz a pierdut aproape 20 de minute după ce a atacat frontal o dună de nisip, pilotul Red Bull Buggy suspectând inclusiv o problemă tehnică la sistemul GPS.

De întârzierea lui Sainz a profitat din plin Stephane Peterhansel, care a preferat să ocolească duna de nisip şi a câştigat proba specială cu un avans de peste două minute şi jumătate în faţa lui Giniel de Villiers, devenind astfel noul lider al clasamentului general.

Urmareste Automarket
Nasser Al-Attiyah, al doilea pilot al echipei Red Bull Buggy, ocupă locul şase la 10 minute în spatele lui Peterhansel, care concurează pentru X-Raid Mini.

Între timp, cele două exemplare Duster aduse în competiţie de Renault Argentina continuă parcursul în Raliul Dakar.

Emiliano Spataro a coborât pe locul 37 în clasamentul general, în timp ce Jose Francisco Garcia a urcat pe 45, în condiţiile în care doar 132 de piloţi au ajuns la finalul etapei a doua din cei 153 înscrişi iniţial.

La categoria moto,  etapa a fost câştigată de Joan Barredo cu Husqvarna, acesta fiind şi liderul clasamentului general. Între timp, Gerard De Rooy s-a impus la categoria camioane şi rămâne lider în ierarhia generală după primele două zile.

RALIUL DAKAR 2013 - CLASAMENT ZIUA 2

 1.  Carlos Sainz          Red Bull Buggy    2h32m15s
 2.  Stephane Peterhansel  X-raid Mini        + 3m32s
 3.  Giniel de Villiers    Imperial Toyota    + 5m58s
 4.  Ronan Chabot          SMG Buggy          + 8m15s
 5.  Orlando Terranova     X-raid BMW         + 8m49s
 6.  Leonid Novitskiy      X-raid Mini       + 12m56s
 7.  Nasser Al-Attiyah     Red Bull Buggy    + 15m00s
 8.  Lucio Alvarez         Overdrive Toyota  + 17m08s
 9.  Krzysztof Holowczyc   X-raid Mini       + 17m23s
 10.  Carlos Sousa         Great Wall        + 17m56s

RALIUL DAKAR 2013 - CLASAMENT GENERAL

 1.  Carlos Sainz          Red Bull Buggy    2h55m15s
 2.  Stephane Peterhansel  X-raid Mini        + 5m05s
 3.  Giniel de Villiers    Imperial Toyota    + 7m43s
 4. 
Ronan Chabot SMG Buggy + 8m51s 5. Orlando Terranova X-raid BMW + 11m31s 6. Leonid Novitskiy X-raid Mini + 14m38s 7. Lucio Alvarez Overdrive Toyota + 17m32s 8. Krzysztof Holowczyc X-raid Mini + 19m05s 9. Carlos Sousa Great Wall + 20m53s 10. Bernard Errandonea SMG Buggy + 22m20s

RALIUL DAKAR 2013 - REZUMATUL ZILEI A DOUA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru