Raliul Italiei: Latvala face spectacol

De Robert Gherghe
Publicat Sambata, 17.05.2008
Prima bucla a zilei a fost adjudecata de pilotul finlandez de la BP Ford, Jari-Matti Latvala.

A 6-a etapa din WRC, Raliul Italiei, desfasurat in Sardinia a luat startul in cea de a doua zi de competitie. Dupa ce ieri jocurile au fost facute de pilotii Citroen, in special de campionul mondial Sebastien Loeb, dupa prima bucla a zilei situatia s-a mai schimbat in clasamentul general.

In primul rand, primele trei probe speciale disputate astazi au fost marcate de ofensiva pilotilor BP Ford, Latvala si Hirvonen fiind cei mai rapizi. Tanarul finlandez Latvala si-a demonstrat inca o data talentul impresionant si a reusit sa aiba evolutii fara greseala, lucru care i-a adus victorii in toate probele programate pe prima bucla.

Liderul de la general, Sebastien Loeb, a ales sa nu riste si sa aiba evolutii constante care sa-i consolideze locul intai.

Prima parte a zilei secunde din Sardinia a fost marcata de ploaia de dimineata care a cauzat probleme mai multor echipaje. Avionul care asigura comunicatiile radio a fost nevoit sa aterizeze, motiv pentru care unii piloti nu au putut cunoaste diferentele de timp.

Sebastien Loeb a fost unul dintre cei afectati de problema comunicatiilor.

"Fara sa cunosc diferentele de timp nu prea stiam ce ritm sa impun. Desigur, am condus curat, dar traseul a fost foarte alunecos si n-am putut sa pun distanta intre mine si ceilalti", a declarat campionul mondial.

In clasamentul general al etapei Loeb conduce cu un avans de 42 de secunde in fata lui Hirvonen, urcat pe doi, si cu 54 de secunde in fata lui Latvala, trecut pe trei.

Astazi mai sunt programate trei probe speciale.

Taguri: WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru